Tanulj a kiadónknál! Így lehetsz újságíró!

2015. szeptember 29.
Ha mindig is újságíró szerettél volna lenni, jó hírünk van, most jó eséllyel megvalósíthatod álmaidat! Ha elvégzed képzésünket és jó vagy, nálunk munkát is találhatsz.

A Central Médiacsoportnál azért indítunk most már 8 éve újságírásképzést, hogy szerkesztőségeink számára utánpótlást biztosítsunk. Számos korábbi hallgatónk vált munkatársunkká például a Nők Lapjánál, a HáziPatika.com-nál, a Nők Lapja Cafénál, Wellness magazinnál, Nők Lapja Egészségnél, Kismama magazinnál, Cosmpolitan.hu-nál.

Az újságírásképzésünk két féléves, és olyan az időbeosztása, hogy munka, gyerek vagy egyetem mellett is elvégezheted. Az első félévben átadjuk a szakma elméleti alapjait, míg a második félévben már személyre szabott gyakorlati képzésen veszel részt a Central Médiacsoport szerkesztőségeiben. Itt már konkrét feladatokat kapsz, így gyakorolhatod az elméletben megtanultakat. A gyakorlati idő alatt melléd rendelt mentor – a szerkesztőség egyik munkatársa – folyamatosan szakmai visszajelzést ad neked, korrigálja a munkáidat, tanácsokkal segít, valamint a főszerkesztő is értékeli munkádat. A gyakorlati idő alatt részt veszel a mindennapi szerkesztőségi munkában. Ezzel máris élő kapcsolatod alakul ki a szerkesztőségekkel, ami nagyban segíti a munkához jutást, de a végzett hallgatók előnnyel indulnak a kiadó megüresedő helyeire kiírt álláspályázatokon.

Számos sikersztorink van, amelyek a honlapunkon és a facebook-oldalunkon is olvashatók. Egyet muszáj megosztanunk: „Imádok anyuka lenni, élek-halok a gyerekeimért. Nagyon sokáig kerestem azt a képzést, amiért megéri távol lenni tőlük. Öt év gyes után hatalmas élmény volt újra tanulni, és mozgásba lendíteni az agyam szunnyadó kapacitásait. Talán szerencse is kellett hozzá, de nálam hamar karrierré vált a tudás: a júliusi záróvizsgáig már a tandíj nagyobbik részét megkerestem újságíróként!” Hovanyecz Teri tavaly végzett az online osztályban, és azóta is a Nők Lapja Cafénak ír.

Következő képzésünk november elején indul. Ha érdekel, olvasd el a részleteket, és jelentkezz!
http://mediaakademia.centralmediacsoport.hu/