Szeretek a konyhában időt tölteni és kísérletezgetni. Korábban napi több órán keresztül (gyakran szinte egész nap) főztem a konyhában, észre sem vettem, hogy repül az idő. Mióta kiderült, hogy babát várok, a kísérletezgetés megmaradt, de a munkaidő lecsökkent, törekszem a gyorsabban elkészíthető ételek elkészítésére. Lehet, hogy már lelkiekben készülök arra az időszakra, amikor itt lesz velünk a kis Picur és kevesebb időm lesz a sütésre-főzésre?A hétvégi bevásárlás alkalmával akadt meg a szemem a Goji bogyón, aztán elindult a lavina és ebbe a receptbe minden belekerült, ami szuperegészséges!
Hozzávalók (2 főre):
½ bögre tejrizs
1,5 bögre rizstej
¼ bögre mazsola
1 körte, apró kockákra vágva
1 kis doboz gyümölcsjoghurt (bio szójajoghurt, Provamel Passion Fruit)
1 kiskanál chia mag (Naduria)
2 evőkanál amarant (bio puffasztott amarant)
1 mokkáskanál kakaó
1 késhegynyi őrült fahéj
4-6 szem Goji bogyó (Organiqa Goji Berry)
Elkészítés:
A rizst főzzük meg a mazsolával együtt a rizstejben (kb 10 perc, ha nagyon sűrűnek tűnik, kevés rizstejet lehet hozzá még önteni főzés közben is). Amikor már majdnem megfőtt a rizs, adjuk hozzá a körtét és főzzük még pár percig (2-3 perc).Közben a joghurtba keverjük bele a chia magot.Amikor elkészült a körtés-mazsolás rizsünk, máris tálalhatunk! Egy tálkában, vagy csatos üvegben jöhetnek egymásra a rétegek: alulra amarant, aztán a gyümölcsrizs, ismét amarant, erre öntsük a joghurt felét, aztán a tetejére is szórhatunk még egy kevéske amarantot, jöhet a kakaó és a fahéj, végül díszítsük a Goji bogyóval és pár darab körtekockával.Fogyasztható azonnal, de hűtőben tárolva, a nap folyamán bármikor elővehetjük, én max 2 napig javaslom a tárolását. A Goji bogyó, pár óra múlva megpuhul, de frissen, ropogósan is nagyon finom.
Tipp: a rizst finom szemű müzlivel helyettesítve még rövidebb idő alatt elkészíthető!
Miért szerezd be a Goji bogyót?
– a hagyományos kínai gyógyászat már több száz éve használja, immunerősítőként, májvédőként és keringésjavítóként tartják számon
– ismert még látásjavító, anyagcsere fokozó hatásairól is, csökkenti a vérnyomást és a koleszterinszintet, lassítja az öregedési folyamatokat
– 18 aminosavat (köztük mind a 8 esszenciális aminosavat) és 21 nyomelemet, 21 ásványi anyagot tartalmaz, található benne cink, vas, réz, kalcium, kálium, szelén, foszfor, gazdag forrása a béta-karotinnak és B1-, B2-, B6- C és E-vitaminnak is- fogyasztható nyersen: elrágcsálva a szárított bogyókat vagy előre beáztatva vízbe, teába (müzlivel, turmixokhoz), de akár főzve is különböző kásákkal
Forrás és további információ ITT!