Édesem – a gasztroblogtól az illatos cukrászdáig

2015. december 11.
Hamarosan egyéves lesz az Édesem cukrászda. Megálmodója, a sütemények szerelmese, Márk Szonja nem ismeretlen a Marie Claire olvasóinak.

„Most a gesztenyés alagút és a tiramisùkeksz a legnépszerűbb süteményünk, és imádják a vendégeink ebben a hidegben a házi készítésű forró csokinkat is” – mondja Márk Szonja, aki néhány évvel ezelőtt, az Édesem blog elindítójaként sütött már lapunk Gasztro rovatában. Most viszont már saját budai üzletében próbálgatja a blogon éveken át összegyűlt recepteket, mert márciusban megnyitotta az Édesem cukrászdát.

Szonja minden nap ott áll a boltban, és szívesen elbeszélget a vendégekkel. Mesél az édességekről, kedvenc aktuális ízkombinációjáról, a matcha-málna-fehér csokiról és a logóban szereplő őzikéről, ami a gyerekkori torták marcipánbambijait idézi. Olvasóinknak pedig avokádós-csokis cupcake-et készített matchahabbal, receptje a magazin január–februári számában olvasható.