10 kihagyhatatlan téli úti cél Stájerországban

2015. december 16. |

Stájerország a magyarok kedvenc osztrák tartománya, ahova tavaly télen 75 ezren kerekedtek fel közülük. A stájer régiók ajánlataiban a gyerekes családok, az extrém sportok kedvelői, a fiatalok és a pihenni vágyók egyaránt megtalálják a legideálisabb helyszín- és program lehetőségeket.

1.   Schladming-Dachstein: Gyönyörű táj, világbajnokságoknak helyszínt adó sípályák, változatos programok és gazdag gasztronómiai kínálat várja a családosokat és a fiatalokat egyaránt.

2.    Graz: Stájerország fővárosa, Ausztria második legnépesebb városa a sokszínűségéről híres Graz. Óvárosa a Világörökség része, ahol román, gótikus, reneszánsz, barokk és szecessziós stílusú épületekben gyönyörködhetünk.

3.    Skywalk Dachstein: A Dachstein-gleccser legfőbb nevezetessége a 2700 méter magasságban lévő üveg padlójú kilátó és a sziklákra épített függőhíd, amelyről lélegzetelállító kilátás nyílik a környező hegyekre.

4.    Mariazell: Közép-Európa egyik legjelentősebb Mária-kegyhelye a keleti Alpok lábánál fekvő település. A város jelképe a főtéren található gótikus-barokk bazilika, melynek alapjait Nagy Lajos magyar király tette le. Környékén kitűnő síterepek találhatóak, a táj ideális a téli túrázáshoz, valamint a karácsonyi időszakban a város főtere ad helyszínt az egyik legszebb magas-stájerországi adventi vásárnak.

5.    Kreischberg: Az egyik legnépszerűbb magyar úti cél Kreischberg, ahol sítúra lehetőségek, extrém freestyle park és kiterjedt pályarendszer várja a sízőket, snowboardosokat.

6.    Stuhleck, W11 panorámaétterem: A stuhlecki síterepen található W11 panorámaétteremben a látogató megkóstolhatja Yves Weisang díjnyertes szakács főztjét, miközben a páratlan magas-stájerországi tájat csodálhatja.

7.    Bad Mittendorf: A kezdő és haladó sífutó Bad Mittendorfnál léphet be az Ausseerland-Salzkammergut régió több mint 200 kilométer hosszú sífutó pályahálózatába. Változatos, panorámás terepeivel a tartomány a sífutók paradicsoma.

8.    Kulm sánc: A 63 évvel ezelőtt épített síugrósánc lenyűgöző méreteivel ma a világ legmodernebb ilyen jellegű sportlétesítményei közé tartozik, 2016. január 15. és 17. között itt kerül megrendezésre a 2016-os sírepülő világbajnokság.

9.    Bad Radkersburg-i termálfürdő: Stájerország legdélebbi csücskében található a Bad Radkersburg-i termálforrás. A termálvíz évezredeken át elzártan, 2 kilométeres mélységben rendkívüli ásványianyag-tartalomra tett szert, egyedülálló összetételével Ausztria egyik ásványokban leggazdagabb gyógyforrása.

10.  Planneralm: Stájerország legmagasabban fekvő sífalva. A 2000 méteres csúcsokkal körülölelt, 1600 méteren fekvő kis település nyugodt légkörével és gyerekbarát pályáival főként családosok számára ajánlott, de Funparkjának köszönhetően snowboardos körökben is népszerű.

Szólj hozzá te is!

Még több Életmód