10 kihagyhatatlan téli úti cél Stájerországban

2015. december 16.
Stájerország a magyarok kedvenc osztrák tartománya, ahova tavaly télen 75 ezren kerekedtek fel közülük. A stájer régiók ajánlataiban a gyerekes családok, az extrém sportok kedvelői, a fiatalok és a pihenni vágyók egyaránt megtalálják a legideálisabb helyszín- és program lehetőségeket.

1.   Schladming-Dachstein: Gyönyörű táj, világbajnokságoknak helyszínt adó sípályák, változatos programok és gazdag gasztronómiai kínálat várja a családosokat és a fiatalokat egyaránt.

2.    Graz: Stájerország fővárosa, Ausztria második legnépesebb városa a sokszínűségéről híres Graz. Óvárosa a Világörökség része, ahol román, gótikus, reneszánsz, barokk és szecessziós stílusú épületekben gyönyörködhetünk.

3.    Skywalk Dachstein: A Dachstein-gleccser legfőbb nevezetessége a 2700 méter magasságban lévő üveg padlójú kilátó és a sziklákra épített függőhíd, amelyről lélegzetelállító kilátás nyílik a környező hegyekre.

4.    Mariazell: Közép-Európa egyik legjelentősebb Mária-kegyhelye a keleti Alpok lábánál fekvő település. A város jelképe a főtéren található gótikus-barokk bazilika, melynek alapjait Nagy Lajos magyar király tette le. Környékén kitűnő síterepek találhatóak, a táj ideális a téli túrázáshoz, valamint a karácsonyi időszakban a város főtere ad helyszínt az egyik legszebb magas-stájerországi adventi vásárnak.

5.    Kreischberg: Az egyik legnépszerűbb magyar úti cél Kreischberg, ahol sítúra lehetőségek, extrém freestyle park és kiterjedt pályarendszer várja a sízőket, snowboardosokat.

6.    Stuhleck, W11 panorámaétterem: A stuhlecki síterepen található W11 panorámaétteremben a látogató megkóstolhatja Yves Weisang díjnyertes szakács főztjét, miközben a páratlan magas-stájerországi tájat csodálhatja.

7.    Bad Mittendorf: A kezdő és haladó sífutó Bad Mittendorfnál léphet be az Ausseerland-Salzkammergut régió több mint 200 kilométer hosszú sífutó pályahálózatába. Változatos, panorámás terepeivel a tartomány a sífutók paradicsoma.

8.    Kulm sánc: A 63 évvel ezelőtt épített síugrósánc lenyűgöző méreteivel ma a világ legmodernebb ilyen jellegű sportlétesítményei közé tartozik, 2016. január 15. és 17. között itt kerül megrendezésre a 2016-os sírepülő világbajnokság.

9.    Bad Radkersburg-i termálfürdő: Stájerország legdélebbi csücskében található a Bad Radkersburg-i termálforrás. A termálvíz évezredeken át elzártan, 2 kilométeres mélységben rendkívüli ásványianyag-tartalomra tett szert, egyedülálló összetételével Ausztria egyik ásványokban leggazdagabb gyógyforrása.

10.  Planneralm: Stájerország legmagasabban fekvő sífalva. A 2000 méteres csúcsokkal körülölelt, 1600 méteren fekvő kis település nyugodt légkörével és gyerekbarát pályáival főként családosok számára ajánlott, de Funparkjának köszönhetően snowboardos körökben is népszerű.