Különleges ízek reggelire

2016. február 02.
Tudjátok, hol találjátok a legkülönlegesebb és legfinomabb reggeliket? A PandArte bloggere megmutatja nektek, de vigyázzatok, mert egyből éhesek lesztek a gusztaságoktól!

A budapesti ötödik kerületi Á la Maisonban! Tuti tipp, jó párszor teszteltem már. A hely eddig is olyan tojásos ételeket, szendvicseket, amerikai palacsintákat, waffeleket és egészséges reggeliket kínált, amiket máshol nem lehet megtalálni, de most még újítottak is az étlapon! Nem lesz egyszerű megírni ezt a posztot, anélkül, hogy közben ne faljak fel mindent, amit a közelemben találok, na de hajrá. Egyébként azért szeretem ezt a helyet nagyon, mert eddig csak finomakat ettem itt, és mindig meg tudnak lepni valamivel. Nem mellékesen pedig a kiszolgálás is barátságos.

TOJÁSOS KÜLÖNLEGESSÉGEK

Kezdjük a tojásos ételkülönlegességekkel, amikkel én itt találkoztam először életemben. A teljesség igénye nélkül megmutatom nektek a kedvenceimet.

Eggs Benedict és Pink Eggs Benedict
Házi angol „muffinból” készült, sonkával és sajttal töltött szendvics, posírozott tojással a tetején, sima vagy céklás hollandi mártással leöntve

Florentin tojás
Itt a házi angol „muffinból” készült tésztán, grillezett bébi spenót és posírozott tojás található, kesudiós camembert szósszal!

A francia specialitások mellett természetesen megtalálhatóak a sima tojásos reggelik, különböző, választható feltétekkel, többféle menükínálatban is. Újdonság viszont a klasszikus angol reggeli!

VITÁL REGGELIK

Ha ezeknél könnyebb és egészségesebb reggelikre vágynánk, akkor saláták, gyümölcssaláták, müzli tálak, zabkása, és Yogo Jar is vár minket. Én ezeket általában még kiegészítem egy-egy vitaminos gyümölcs smoothieval is. És bár a reggeli szót használom mindig, az összes ételt egészen délután 5-ig lehet kérni!

Egzotikus gyümölcssaláta
Mangó, banán, kiwi, papaya, gránátalma, grapefruit, joghurtos méz, vagy narancsos méz öntettel

Yogo Jar
Gabonapehellyel és lekvárral rétegezett joghurtos gyümölcskeverék

Füstölt lazacos bébi spenót saláta, posírozott tojással

SÓS WAFFEL ÉS SZENDVICSEK

Itt a waffeleket nem csak édesen lehet beburkolni, az igazán ínyencek kipróbálhatják a sós változatokat is. Ezek közül szerintem a legextrásabb a norvég füstölt lazacos, kapros-tejszínes öntettel és kapribogyóval. Ami pedig a szendvicseket illeti, nem kis adagok. Burgonyasaláta vagy vegyessaláta körettel is lehet kérni, és van köztük húsos, de vega is.

Lazacos sós waffel

Flat avokádó
Avokádókrémes pirított kenyérszeletek, posírozott tojással a tetején

ÉDES MÁMOR

Na ezek a legkegyetlenebb finomságok.:) Ráadásul most már mi állíthatjuk össze, hogy milyen waffelt és amerikai palacsintát szeretnénk enni. Választhatunk a különböző krémes alapok, lekvárok és extra feltétek közül. Amik viszont szerintem mindent visznek, azok az úgynevezett „French Toast”-ok! Ezek tulajdonképpen házi kalácsok, amiket megtöltenek minden jóval, majd megforgatják fahéjas tojásban és még jól meg is szórják a tetejét.

Toffie French Toast
Toffie krémmel töltött, fahéjas tojásban megforgatott, házi kalácsból készült szeletek

Természetesen kávékat, teákat, forró csokikat és kakaót is találtok itt, sőt, legújabban Veres Lóránd igazi Latte Art-os kávékat készít azoknak, akik szeretnének például egy különlegesebb cappuccinot kapni.

Érdemes az Á la Maison Facebook-oldalát követni az aktualitások miatt, mert ha még nem említettem volna, heti menüvel is várnak Titeket!