Sziasztok!
Tudtok venni a boltban is készen gyümölcsjoghurtot, de higgyétek el sokkal jobban esik, ha a natúr joghurtot friss gyümölccsel és mindenféle további jósággal megpakolva saját kezűleg készítitek el. Édes mandarinnal, ropogós dióval, fahéjjal és mézzel a bacik ellen.
Apropó idén egy izgalmas sorozattal várlak benneteket itt a marieclaire.hu-n, „Klasszikusok könnyedén”. Megmutatom, hogy hogyan lehet a régi emlékeinkben még élénken élő finomságokat, jól megválasztott alapanyagokkal, és a korszerűbb eljárásokkal észrevétlenül lightosabbá varázsolni.
Most pedig jöjjön a recept!
Jucus
Joghurt mandarinnal, dióval és mézzel
Elkészítési idő: 5 perc
Hozzávalók (1 adaghoz):
• 1 pohár natúr joghurt
• 1 mandarin
• 10 szem dió
• 1 teáskanál méz
• 1/2 kávéskanál fahéj
•
Szükséges eszközök:
• serpenyő
• vágódeszka
• kés
• müzlis tál
• kanál
Elkészítés:
A diót kézzel törd kisebb darabokra egyből a serpenyőbe, és szárazon pirítsd addig, amíg egy kis színt nem kap és finom illata nem lesz. Közben szedd ki a joghurtot a müzli tálba, keverd össze a mézzel és a fahéjjal. A mandarint szedd cikkekre, mindegyik cikket vágd félbe. A mandarin húsát fejtsd le a hártyáról, és tedd egyből a joghurtra. Kicsit melósnak tűnik, de megéri az a pár perc, mert sokkal finomabb lesz így. A tetejét szórd meg dióval és már kész is a finom házi gyümölcsös joghurt!
Fotó és szöveg:
Szabó Jucus
www.5hozzavalo.hu