Készítsünk házi gyümölcsös joghurtot!

2016. február 06.
Könnyebben megy a felkelés, ha tudom, valami finomsággal indul a nap. Az egyik ilyen „már alig várom a reggelt” reggeli a saját készítésű gyümölcsös joghurtom.

Sziasztok!

Tudtok venni a boltban is készen gyümölcsjoghurtot, de higgyétek el sokkal jobban esik, ha a natúr joghurtot friss gyümölccsel és mindenféle további jósággal megpakolva saját kezűleg készítitek el. Édes mandarinnal, ropogós dióval, fahéjjal és mézzel a bacik ellen.

Apropó idén egy izgalmas sorozattal várlak benneteket itt a marieclaire.hu-n, „Klasszikusok könnyedén”. Megmutatom, hogy hogyan lehet a régi emlékeinkben még élénken élő finomságokat, jól megválasztott alapanyagokkal, és a korszerűbb eljárásokkal észrevétlenül lightosabbá varázsolni.

Most pedig jöjjön a recept!

Jucus

Joghurt mandarinnal, dióval és mézzel

Elkészítési idő: 5 perc

Hozzávalók (1 adaghoz):
•   1 pohár natúr joghurt
•    1 mandarin
•    10 szem dió
•    1 teáskanál méz
•    1/2 kávéskanál fahéj
•   
Szükséges eszközök:
•    serpenyő
•    vágódeszka
•    kés
•    müzlis tál
•    kanál

Elkészítés:

A diót kézzel törd kisebb darabokra egyből a serpenyőbe, és szárazon pirítsd addig, amíg egy kis színt nem kap és finom illata nem lesz. Közben szedd ki a joghurtot a müzli tálba, keverd össze a mézzel és a fahéjjal. A mandarint szedd cikkekre, mindegyik cikket vágd félbe. A mandarin húsát fejtsd le a hártyáról, és tedd egyből a joghurtra. Kicsit melósnak tűnik, de megéri az a pár perc, mert sokkal finomabb lesz így. A tetejét szórd meg dióval és már kész is a finom házi gyümölcsös joghurt!

Ha unod már a szokásos reggeliket, akkor próbáld ki ezeket az 5 hozzávalós finomságokat is: reggeli kásák 5 hozzávalóból.

Fotó és szöveg:

Szabó Jucus
www.5hozzavalo.hu