Vasárnapi ebéd az ÉS Bisztróban

2016. február 19.
Ínycsiklandozó fogások, korlátlan fogyasztás, hangulatos élő zene, kézműves-foglalkozás a gyerekeknek. Mindez Budapest egyik legelegánsabb szállodájában, a Kempinski Hotel ÉS Bisztrójában várja a családokat vasárnaponként délben. Mi is kipróbáltuk.

Kisgyermekes anyukaként már annak is örülök, ha néha a vasárnapi ebédet nem nekem kell elkészíteni. Klasszikus étterembe menni gyerekekkel vasárnap délben ugyanakkor elég nagy kihívást jelent. Éppen ezért a Kempinski szálloda ÉS Bisztrója vasárnapiebéd-koncepciójával telitalálatnak bizonyult.

A Family Table elnevezésű vasárnapi ebéd ételkínálatában a hagyományos ételektől a nouvelle cuisine különleges fogásaiig sok minden megtalálható. A menüsor hétről hétre változik, összeállítói gondosan ügyelnek arra, hogy a család minden tagja találjon magának kedvenc ételeket. A mi családunk esetében a Tafelspitz volt az a fogás, amelyből a kicsik és a nagyok egyaránt repetáztak. Majdnem olyan finom volt, mint a nagymamám világhírű húslevese, amelyre könnyes szemmel emlékeznek vissza az unokák. A Tafelspitz szerencsére minden vasárnap szerepel az étlapon, már ezért is érdemes lesz ide visszatérni.

Romantikus pezsgőzés

Vasárnap délben, ebéd előtt pezsgővel koccintani ünnepi hangulatot ad az étkezésnek. Jókedvre derít, és ráhangol a többi fogás elegáns ízvilágára. Míg a felnőttek pezsgőztek, a gyerekek versenyt ittak a friss gyümölcsökkel megbolondított limonádékból. Az ebédhez ugyanis korlátlan ásványvíz-, üdítő-, csapoltsör-, pezsgő- és borfogyasztás jár.

Felszolgálás & svédasztal

A legtöbb fogást az ebéd során felszolgálják, és annyiszor rendelhetünk a fogásokból, amennyiszer akarunk. A kisfiam háromszor is rendelt a grillezett garnélarákból, és negyedszer is megtette volna, ha nem tereli el a figyelmét a desszertessarok, ahol a finomabbnál finomabb sütik, krémek, macaronok álltak csatasorban. Én a saláta és egyéb köretek pultjánál fordultam meg többször is, szerettem volna megkóstolni az összes ízt, ami a tányérokon szerepelt. Elkértem a vitézhalfilé spenótos rizottón fogás receptjét, gondolván a következő vasárnapi ebédre, amit én főzök majd a szeretteimnek. Jó lesz felfrissíteni egy kicsit a megszokott repertoárt. A férjem az őzkarajért volt nagyon oda, amit sütőtökpürével, körtével és kelbimbóval tálaltak. Ő ezt szeretné viszontlátni a tányérján otthon a jövő héten.


Spenótos rizottó

Kávézás nyugalomban

Mire végeztünk a többfogásos ebéddel, a gyerekek türelme fogyni kezdett. Az asztalok közti rohangálás és a felnőttek nyaggatása helyett a gyereksarokhoz küldtük őket, ahol egy nagyon kedves lány tartott nekik egy rögtönzött kézműves-foglalkozást. Rajzoltak, festettek, és békén hagyták a szüleiket. Mi pedig végre nyugalomban megihattuk a kávénkat, és megbeszélhettük a hét eseményeit, amire hét közben nem volt időnk.

További infó: www.esbisztro.hu