Sziasztok!
Elhoztam Nektek az ígért új sorozatom, a „Klasszikusok könnyedén” első receptjét. Ezt a fasírtgolyót olyan könnyű elkészíteni, hogy bűn nem kipróbálni!
De mitől lesz lightosabb, mint az eredeti? Mert sertéshús helyett, a soványabb pulykából készül. A kenyeret pedig zabpehellyel váltjuk ki, amitől még finomabb lesz az íze. Bő olaj helyett pedig a kíméletes sütőben sütést választjuk. Ja, és az egészet megbolondítjuk egy kis újhagymával és rengeteg petrezselyemmel!
Irány a konyha!
Puszi:
Jucus
Fasírtgolyók, zabpehellyel, pulykából
Elkészítési idő: 40 perc, (5 perc előkészítés 30-35 perc sütés)
Hozzávalók (4 személyre):
• 50 dkg darált pulykahús
• 7 dkg zabpehely
• 1 db tojás
• 3 szál újhagyma
• 1 nagy csokor petrezselyem
Szükséges eszközök:
• vágódeszka
• kés
• keverőtál
• sütőpapír
• tepsi
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180°C-ra. Az újhagymát és petrezselymet mosd meg, és mindkettőt vágd apróra. A darált húst öntsd egy nagy keverőtálba, üsd bele a tojást, add hozzá a zabpelyhet és a felaprított zöldeket, sózd meg és dolgozd jól össze.
Egy 30-*40 cm-es tepsit bélelj ki sütőpapírral. Formázz a húsból 3-4 cm átmérőjű golyókat. (Ha kicsit leveses lenne a masszád és nem állna össze, akkor adjál hozzá még egy kis zabpelyhet.)
Tedd a sütőben, és 30-35 perc alatt pirítsd szép ropogósra.
Szereted az édességeket is, de figyelsz a vonalaidra? Próbáld ki ezeket 5 hozzávalós lightos finomságokat: klasszikus édességek könnyedén.
Fotó és szöveg:
Szabó Jucus
www.5hozzavalo.hu