Gyerekkoromban nagyon szerettem a lilahagymás, majonézes burgonyasalátát. Bár mindig valamily sült hús mellé készült, én csak magában ettem. Most elkészítettem Nektek egy modernebb, lightosabb verzióját. Majonézes tejföl helyett joghurttal, kis almával, újhagymával és rengeteg friss snidlinggel!
Jucus
Joghurtos burgonyasaláta
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók (2 személyre):
• 20 dkg burgonya
(Lehetőleg kifliburgonya, mert az nem fő szét, és minél kisebbek, hogy hamar megfőljenek.)
• 2 nagyobb zöld, hersegős alma
• 2 szál újhagyma
• 1 csokor snidling
• 1 pohár joghurt
Szükséges eszközök:
• lábas
• vágódeszka
• kés
• keverőtál
Elkészítés:
Mosd meg a burgonyákat és egészben tedd fel sós vízben főni. Közben mosd meg a többi hozzávalót is. Az almát vágd cikkekre, majd vékonyan szeleteld fel, az újhagymát és a snidlinget pedig vágd minél apróbbra. Mikor a burgonya megfőtt, kicsit hagyd hűlni, majd hámozd meg. Karikázd fel és az összes hozzávalóval együtt öntsd a keverőtálba. Adjál hozzá egy pici sót, és keverd össze jó alaposan.
Marad a burgonya és az alma, kicserélünk 3 hozzávalót, és íme egy új saláta: Majonézes burgonyasaláta másképp
Fotó és szöveg:
Szabó Jucus
www.5hozzavalo.hu