Megyünk át a télből a tavaszba, lassan érkezik a gyümölcsök és zöldségek kavalkádja. Addig is, ha édességre vágyunk, egyedi ajándékkal kedveskednénk valakinek, vagy csak magunkat kényeztetnénk, itt egy könnyen, gyorsan elkészíthető trüffel recept.
Hozzávalók:
10 dkg kakaóvaj
25 dkg mandulakrém
3 evőkanál darált (mákdarálóval) kókuszvirágcukor
3 evőkanál kókuszolaj
4 evőkanál juharszirup
1 vanília kikapart belseje
2 evőkanál shoyu (cukrozatlan szójaszósz)
csipetnyi tarkabors
cukrozatlan kakaópor
Elkészítése:
A cukrozatlan kakaópor kivételével az alapanyagokat összedolgozzuk, majd golyókat formálunk belőle.
Az elkészült golyókat, hűtsük ½-1 órát, majd forgassuk cukrozatlan kakaóporba.
A trüffel golyók nagyságától függően, 20-40 db trüffel készíthető ebből a mennyiségből.