Ezen eseményhez csatlakozott az Araz Étterem is, élén Barka Áron – Chaine des Rotisseurs lovagrenddel kitüntetett Chef de Cuisine-jával, aki ez alkalommal franciaországi tapasztalatait és az ott tanult fortélyokat mutathatja be egy igazán különleges vacsora keretein belül.
Arra a kérdésre, hogyan alakult ki különleges vonzódása a francia konyha iránt, Barka Áron a következőket nyilatkozta:
„A Francia gasztronómiával 2004-ben találkoztam először, mikor a Rhone és Saone vidék csodálatos partjai mentén hajóztam. Mikor elindultam ezen a kulináris túrán, a főzési rutinom már megvolt, de az alapanyagok ismeretének hiányában szenvedtem. Ez akkor vált világossá, mikor a nyüzsgő és színes Lyon piacára tévedtem, ahol kistermelői, valamint kézműves élelmiszerek és késztermékek végtelen palettáját sorakoztatták fel az idős nénik és bácsik. Nagy hatással volt rám Port St. Louis is, a kagylók és osztrigák kikötőfalva, ahonnan minden héten megpakolt biciklivel tértem vissza a fedélzetre. A kiváló alapanyagok és a mesés környezet nagyban hozzásegítettek az alkotáshoz. Ám hiányzott még valami, a főzéstechnika, amit nagy szakácsok mellett sikerült elsajátítanom. A 4 év kint lét alatt a francia gasztronómia lett a főirányvonalam.