3 utazós mobilapp igazi kalandoroknak

2016. március 29.
Ha úgy döntünk, mindössze egy jókora hátizsákkal és egy rakat merész lelkesedéssel vágunk neki utazásunknak, jól jöhetnek ezek az izgalmas mobilalkalmazások. De szigorúan csak azoknak, akik az emberbaráti jó érzéseket és bizalmat sem hagyják ilyenkor otthon.

Overnight

Ez az alkalmazás tulajdonképpen olyan, mint egy instant Airbnb az igazán spontán utazóknak. Ha megfáradva a stoppolás után mégis meghúznánk magunkat valahol, csak meg kell adnunk aktuális tartózkodási helyünket és máris látjuk a környék lelkes vendéglátóit. Az alkalmazás egyelőre még nem túl sok helyen működik sajnos, de dolgoznak a bővítésen.


Fotó: Profimedia – Red Dot

Findery

A Findery tényleg a vérbeli kalandoroknak való, ez ugyanis egy igazi kincskereső játék 2016 modern eszközeivel. Ez az app a felhasználók személyes tapasztalatai alapján mutat meg izgalmas helyeket, például eldugott bárokat vagy szuper randihelyszíneket.

Follower

Elsőre talán bizarrnak hangzik a Follower gondolata, pedig valójában szuper jó ötlet lehet, ha a megfelelő személyek használják. Főleg azoknak, akik utazás közben tényleg szeretnének belekóstolni a helyi élet ízébe. A Lauren McCarthy fejéből kipattant – eredetileg művészeti projektként értelmezett – alkalmazással követhetünk valakit mindennapjaiban, vagy lehetünk mi is követhető emberek.