Egyedi telefontokokat tervez a modell!

2016. április 01.
A MyCaseID oldalon megtervezhetjük saját, egyedi telefontokunkat, de rábízhatjuk magunkat az ötlet kitalálójára, Kaló Jeniferre is. A viszonylag új, de egyre sikeresebb vállalkozásról beszélgettünk Jenniferrel.

A közösségi oldalakon bukkantam rá először a MyCaseID telefontokokra. Azonnal elkezdtem tervezni, milyet szeretnék magamnak készíteni. De mielőtt rányomtam volna a „megrendelem” gombra, gyorsan utánanéztem ki áll emögött a szuperjó ötlet mögött. És inkább rábíztam a tervezést is. Kaló Jennifer modell, szépségkirálynő, külföldön is képviselte már hazánkat, a telefontokokat tervező vállalkozás mellett az egy éves kisfia, Áron Noah tölti ki minden idejét.

Hogyan kezdtél el egyedi tablet és telefontokok tervezésével foglalkozni?

Üzleti kommunikáció szakon diplomáztam, azon belül leginkább a marketing, az online marketing fogott meg. Mindenképp ezen a területen szerettem volna kiteljesedni és elhelyezkedni. Szeretek fotózni, főleg tárgyakat, hangulatképeket, szeretem szerkesztgetni az Instagram és a Facebook-oldalamat is. Olyan tevékenységet kerestem, ami az érdeklődési körömmel azonos. Szerettem volna valami új, valami egyedi dolgot alkotni, amin mindig tudok változni, és amihez jó adag kreativitás kell. Mivel rendszeresen cserélem a telefontokomat az aktuális évszakhoz, vagy az aktuális trendekhez illeszkedve, gondoltam miért ne tervezhetném ezt meg magamnak és aztán másoknak is. Így hoztam létre a MyCaseID-t.

A kisfiad alig egy éves. Hogyan sikerül összeegyeztetned az anyaságot és a munkát. Van segítséged?

Mindig pontosan vezettem, beosztottam, mikor mit csinálok, mi a program, meddig fog tartani… Ez nem maradt el a szülést követően sem. Az első héttől kezdve, amikor már láttam, hogyan zajlik egy napunk, tervet készítettem: Áron mikor eszik, mikor alszik, mikor játszunk, hova megyünk, és ezt mind a mai napig tartom. Hiszek abban, a napirend fontos a gyereknevelésben is, sokkal könnyebben igazodik és igazodom én is hozzá, mindig tudom mikor, mire, meddig van idő. Fontos a rendszer egy kisbaba életében, élettanilag és lelki szempontból is. Most heti három napot dolgozom. A legtöbbet a párom szülei segítenek, mivel anyukám Los Angelesben nyitotta meg építész irodáját, így ő ott is él.

Egy személyben a tervezést és gyártást is te viszed?

Én az online marketing részét vezetem, illetve az érékesítést és a logisztikát. Van egy kis csapatom, akik a grafikai és a nyomtatási munkáért felelnek. De ha sok a megrendelés, akkor besegítek. A termékeim között már van bögre és notesz is, ami szintén egyedi lehet, és általában a füzetek kötészetébe, vagy éppen a bögrék nyomtatásába is besegítek.

Melyik célcsoportnak szól a MyCaseID?

Mindenkinek jól jöhet. A tokon, noteszen vagy a bögrén lehet kisbaba képe, vagy egy cég logója, akár egy kedves, inspiráló üzenet. Lehet ajándék, vagy céges termék, de csak úgy magadnak is készíthetsz egyet.

Az látszik rajtad és termékeiden, hogy nagyon szereted, amit csinálsz. A munkának melyik részét élvezed a legjobban?

A legvégén a fotózást. Nagyon szeretem, amikor egy termék elkészül, és én magam készítem hozzá az image képet. Jó érzés látni a végeredményt.

Az ismertségedből tudsz előnyt kovácsolni a vállalkozásodban?

Határozottan igen, nagyon sok olyan kapcsolatom alakult ki, amiből barátság is lett, de sok olyan ember van, aki csak a médiából, modellkedés által ismert meg, és szívesen segít promótálni a termékeimet. Több olyan barátnőm van, akik szintén szépségkirálynők voltak, modellek, vagy ruhatervezők, és mai napig szívesen támogatnak, bíztatnak.

Fiatal nőként nehezebb egy vállalkozást vezetni?

Szerintem nincs összefüggés. Azért mert nő vagyok, nem lesz kevésbé sikeres a vállalkozásom. Sokkal nehezebb, ha nincs tapasztalatod abban, amit szeretnél csinálni, csak maga az ötlet! Nagyon nehéz egyedi termékkel a piacra lépni. Kitartó munka kellett ahhoz, hogy felépítsem a vállalkozásomat, és termékeim eljussanak a vásárlókhoz. Ha megszeretik az általad készített dolgokat, akkor tényleg mindegy, hogy nő vagy, vagy férfi.

Mi inspirál a tervezéskor?

Folyamatosan inspirálódom a világhálóról. Vannak kedvenc oldalaim. Célom, hogy én is minél egyedibb, esztétikusabb termékeket készítsek.

Több ruhamárka is készít telefontokokat. Ezek szerint van rá igény, hogy a telefonunk is divatos legyen. Melyek idén a legmenőbb darabok?

A saját monogramos tokok, illetve a céges logóval ellátott telefon hátlapok a hozzá illő jegyzetfüzettel. Ezek a legkeresettebbek is mostanában.

Nekem lényeges, hogy a telefonom tokban legyen, hiszen két gyerek mellett sokszor huppan a földre. Emellett jó ránézni, mindig mosolyt csal az arcomra…

Nagyon szép ajándék is tud lenni. Minden egyes alkalommal, amikor ránézel, eszedbe jut kitől kaptad. A notesz, illetve a bögre olcsón segít erősíteni egy cég image-ét. Hiszem, hogy a vállalkozásomba fektetett rengeteg energia hosszútávon megtérül, és az egyedi termékeimmel mindenkinek örömet tudok okozni.