Nyomtass szelfit!

2016. április 18.
Manapság kétpercenként több kép készül, mint az elmúlt 150 évben összesen. A képek többsége azonban, amilyen gyorsan elkészült, olyan gyorsan tűnik el a süllyesztőben. Ebből a tényből kiindulva alkotta meg Abonyi Péter a Szelfi Szervíz nevű appot, amellyel a világ bármely pontján készült fotónkat megoszthatjuk nyomtatott formában, ráadásul egyedi tervezésű keretbe foglalva.

Miközben kényszeresen szeretnénk megosztani életünk minden pillanatát a világgal, éppen csak a fénykép lényege veszik el. Korábban ajándékba, emlékbe készültek a fotók, mára azonban ez a funkciója eltűnni látszik. Abonyi Péter szerint az applikációjuk a modern trendeket lovagolja meg, és feléleszti a képeslapküldés kicsit elfeledett hagyományát, a fotó mellé csatolt kis üzenettel.

okAzok anyukák és nagymamák biztosan nagyon fognak  örülni, akiknek nincs okostelefonjuk, hiszen ezentúl figyelemmel kísérhetik gyermekük nyaralását, vagy külföldi útját. Hiszen a szolgáltatás talán legcsábítóbb tulajdonsága, hogy a világ bármely pontján készült fotónkat, ha feltöltjük, akkor az nyomtatott formában 4 órán belül szerettünk kezében lehet, legalábbis Budapesten belül mindenképp.

A Mary Meeker Internet Trends éves jelentése szerint naponta 1,8 milliárd digitális képet töltenek fel a világhálóra, ami 657 milliárd fotót jelent éves szinten. És ha még nem lenne elég az adatokból, akkor érdekességként csak annyi, hogy a legintenzívebb képmegosztó felület a Snapchat, ahol a tagok 700 millió képet töltenek fel naponta. A legutóbbi információink szerint 2015 májusában a Facebook 1,4 milliárdnyi felhasználója napi 2 milliárd képet osztott meg. Az Instagram azonban ebben a mezőnyben csak sereghajtó lehet, 300 milliós tábora csupán 70 millió képet posztol naponta.