A legokosabb ottalvós buli gyerekeknek

2016. május 02.
A Da Vinci Learning TV-csatorna a szórakoztató és egyedi tanulást különleges helyszíneken megrendezett pizsamapartikon hozza el a gyerekek számára.

A koncepció lényege az élménytanulás: a csatorna tematikájához igazodó izgalmas, inspiráló helyszíneken szerveznek ottalvós programokat. A Da Vinci Pizsamaparti tehát olyan egyedülálló program, ahol a 7-13 éves gyermekek élményeken keresztül, szórakoztató módon ismerkednek meg a helyszínekhez kapcsolódó érdekes tematikákkal.

„Csatornánk inspiráló tanulási élmény nyújt a kíváncsi elméknek, korhatár nélkül. Célunk, hogy ezt ne csak a képernyőn, hanem további felületeken és eszközökkel is megtegyük, ezért jött létre a pizsamaparti sorozat.” – mondja Ferdinand Habsburg, a Da Vinci Learning csatorna igazgatója.

Mérei Ferenc pedagógus, pszichológus szerint tanuláskor a lényeg a jelenségekben való elmélyedés, az élmény és az öröm, amely hozzá társul, s ami jóval a tanulás után is fenntartja az érdeklődő nyitottságot. Az ebben a szellemben tervezett Da Vinci Learning éjszakai ismeretterjesztő pizsamapartik lényege is ez, melynek köszönhetően az elhangzottak rögzülnek, s a tervek szerint örök élménnyé is válnak. A Da Vinci Learning az ilyen típusú, szórakoztató interaktív ismeretterjesztés egyedülálló képviselője Magyarországon.

A program állandó elemei minden helyszínen az éjszakai kalandtúra, vagyis az adott intézmény tematikus felfedezése, és a Da Vinci Learning élményóra, ami filmvetítésből és kapcsolódó programból áll (kísérletezés, makettezés, kvíz, stb.)

Cápás pizsamaparti a Tropicariumban

Éjszakai kalandtúra, kreatív foglalkozás, tudományos filmnézés és szakemberekkel való beszélgetés képezi az esti program gerincét. A gyerekek egy több helyszínből álló „akadélyverseny” keretében járják be zárás után a Tropicariumot,ismerkednek meg az óceánok világával, és a többi különleges állattal.

Űrexpedíció pizsamaparti az etyeki Korda Stúdióban

A gyerekek a program keretében felfedezik a híres etyeki Korda Filmpark látnivalóit és titkos helyeit, megismerhetik egyes filmtrükkök tudományos hátterét. Sir Ridley Scott a Stúdióban forgatta a több Oscar díjra jelölt, Golden Globe díjas sci-fi remekművét „Mentőexpedíció” címmel Matt Damon főszereplésével. Ehhez kapcsolódóan az éjszakai programban a Da Vinci Learning csatorna díjnyertes oktató műsorainak segítségével az univerzum érdekességeiről és az űrutazásról is szó lesz a filmes érdekességeken túl. A szereplőválogatás, a casting műfajába is belekóstolhatnak a résztvevők: játékos interaktív foglalkozás keretében válogatják ki a Da Vinci műsorok szereplőit. A program további része a Korda Látogatóközpont felfedezése az éjszakai kalandtúra keretében, kísérletezés, filmnézés és megannyi új ismeret.

Rejtélyfejtő pizsamaparti a Nemzeti Múzeumban

A résztvevők egy játékos program keretében megismerkednek a középkori magyar történelem meghatározó alakjával, Hunyadi Mátyással és udvarának titkaival. Mátyás egy időben élt Leonardo Da Vincivel, és nem csak az azonos korszak, de a furfangos, csavaros észjárás és átlagon felüli intelligencia is összeköti a két legendás alakot. Az éjszakai programban a Da Vinci Learning csatorna díjnyertes oktató műsorainak segítségével a magyar érdekességeken túl Leonardo Da Vinci életéről és találmányairól is tanulhatnak a gyerekek, egy játékos foglalkozás keretében pedig el is készítik a leghíresebb Da Vinci találmányokat. Reneszánsz táncoktatás és a múzeum kőtárának éjszakai kalandos felfedezése is része a pizsamaparti programnak. Az éjszakai kalandok végeztével a pizsamás felfedezők a múzeum egyik legszebb termében, a Kupolateremben töltik az éjszakát.

Időutazó pizsamaparti a szentendrei Skanzenben

A program keretében a gyerekek megismerkednek a 19 – 20. század eleji vidéki élettel, a kézművesség szépségeivel, s egy kicsit a biológiával és történelemmel is. Az elhangzottak rögzülnek, s a tervek szerint örök élménnyé is válnak. Vajköpülés, állatetetés, éjszakai bátorságtúra az erdőben – csupa olyan programelem, ami csak külön-külön érhető el a Skanzenben, de egy csokorban csak a pizsamapartin lehet átélni

Kis Zsenik pizsamaparti a Csodák palotájában

A program nagy részét különféle kísérletek bemutatása és közös elvégzése teszi ki. A gyerekek a mindennapokban megjelenő tudománnyal ismerkednek.

Őslénykutató pizsamaparti a Természettudományi Múzeumban

A résztvevők újdonsült őslénykutatóként éjszakai műszakban ősmaradványokat kutatnak, leltároznak, dinolábnyomokat vizsgálnak, de az őscápát, mamutot és gyapjas orrszarvút is megismerik. Az éjszakai programban a Da Vinci Learning csatorna díjnyertes oktató műsorainak segítségével pedig a dinoszauruszok világáról tanulnak egy interaktív élményóra keretében.

A rendezvény állandó programelemei:

ismerkedési játék
exkluzív éjszakai kalandtúra
Da Vinci Learning élményóra
csendesedés, esti mese
vacsora, reggeli

Időpontok:
május 27. Csodák Palotája és Tropicarium
június 4. Nemzeti Múzeum
június 24. Skanzen

A részletekért kattints IDE!
https://www.facebook.com/davincitv