Kapcsolódj ki kedvedre Győrben!

2016. május 09. |

Meseszép belvárosán és gyönyörű folyó parti sétányain kívül Győrt más miatt is érdemes felkeresni. Kulturális pezsgés, gasztronómiai kalandozás, vízi utak és katartikus művészeti élmények várnak ránk, ha időnket a négy folyó városában töltjük. Rengeteg kaland és program színesíti az odalátogatók életét, ebből adunk most egy kis ízelítőt.

1.   A barokk belváros legendái
A Széchenyi tér a helyiek es a turisták kedvenc találkozóhelye, Közép-Európa egyik legszebb barokk főtere. A közelben, a Rákóczi Ferenc utcai régi városháza börtönében raboskodott Jókai Mór ismert regényhősnője, a „lőcsei fehér asszony”, Korponainé Géczy Julianna. 1715. szeptember 25-én a piactéren (ma Széchenyi tér) a tömeg szeme láttára fejezték le. A filmvászonra illő, barokk belváros és legendáinak megismeréséhez érdemes idegenvezetést kérni a város sétálóutcájának (Baross Gábor út) közepén található turisztikai Látogatóközpontban.

2.    Tutajozás, sétahajózás a város folyóin
Győr a Rába, a Rábca, a Mosoni-Duna és a Marcal találkozásánál fekszik, a négy folyó szelíden körbeöleli a belvárost, kellemes sétákra csábítva partjukon. Sétahajózás, tutajozás közben a belváros látképében gyönyörködhetünk.

3.    Kultúra minden mennyiségben
A Győri Balett fogalom, de kellemes esti program lehet egy jó színházi előadás vagy a Győri Filharmonikus Zenekar koncertje is, amit egy pompás vacsora követ valamelyik étteremben. A győri fesztiválforgatagban mindenki megtálalja a neki leginkább megfelelőt: a Magyar Táncfesztivált, a Győrkőcfesztivál vagy a Barokk Esküvőt.

4.    Romantikus séta a Káptalandombon
Egy kiadós séta a Káptalandombon, a Püspökvár kilátótornyából látható panoráma spirituális élményekkel tölti fel a látogatót. Itt áll a város legrégebbi épülete, a székesegyház, amely II. János Pál pápa 1996-os látogatása után bazilika rangra emelkedett. Olyan ereklyéket őriznek ezen a helyen, mint Szent László hermája es a Könnyező Szűzanya oltárkép.

5.    Tevecsikó és vörös bivalyok az állatkertben
A győriek nagyon büszkék az állatkertjükre is, ahol nemrégiben tevecsikó született és ahova a közelmúltban a világ alig két tucat állatkertjében látható vörös bivalyok költöztek. Látogassuk meg őket minél hamarabb!

Némi segítségre, esetleg több információra lenne szükséged?
Tájékozódj a számos programlehetőség részleteiről a turizmus.gyor.hu oldalon!
További információ:
Látogatóközpont/Tourinform Győr
Tel.: 96/311-771
E-mail: gyor@tourinform.hu
www.gyor.hu 

Szólj hozzá te is!

Még több Életmód