Kapcsolódj ki kedvedre Győrben!

2016. május 09.
Meseszép belvárosán és gyönyörű folyó parti sétányain kívül Győrt más miatt is érdemes felkeresni. Kulturális pezsgés, gasztronómiai kalandozás, vízi utak és katartikus művészeti élmények várnak ránk, ha időnket a négy folyó városában töltjük. Rengeteg kaland és program színesíti az odalátogatók életét, ebből adunk most egy kis ízelítőt.

1.   A barokk belváros legendái
A Széchenyi tér a helyiek es a turisták kedvenc találkozóhelye, Közép-Európa egyik legszebb barokk főtere. A közelben, a Rákóczi Ferenc utcai régi városháza börtönében raboskodott Jókai Mór ismert regényhősnője, a „lőcsei fehér asszony”, Korponainé Géczy Julianna. 1715. szeptember 25-én a piactéren (ma Széchenyi tér) a tömeg szeme láttára fejezték le. A filmvászonra illő, barokk belváros és legendáinak megismeréséhez érdemes idegenvezetést kérni a város sétálóutcájának (Baross Gábor út) közepén található turisztikai Látogatóközpontban.

2.    Tutajozás, sétahajózás a város folyóin
Győr a Rába, a Rábca, a Mosoni-Duna és a Marcal találkozásánál fekszik, a négy folyó szelíden körbeöleli a belvárost, kellemes sétákra csábítva partjukon. Sétahajózás, tutajozás közben a belváros látképében gyönyörködhetünk.

3.    Kultúra minden mennyiségben
A Győri Balett fogalom, de kellemes esti program lehet egy jó színházi előadás vagy a Győri Filharmonikus Zenekar koncertje is, amit egy pompás vacsora követ valamelyik étteremben. A győri fesztiválforgatagban mindenki megtálalja a neki leginkább megfelelőt: a Magyar Táncfesztivált, a Győrkőcfesztivál vagy a Barokk Esküvőt.

4.    Romantikus séta a Káptalandombon
Egy kiadós séta a Káptalandombon, a Püspökvár kilátótornyából látható panoráma spirituális élményekkel tölti fel a látogatót. Itt áll a város legrégebbi épülete, a székesegyház, amely II. János Pál pápa 1996-os látogatása után bazilika rangra emelkedett. Olyan ereklyéket őriznek ezen a helyen, mint Szent László hermája es a Könnyező Szűzanya oltárkép.

5.    Tevecsikó és vörös bivalyok az állatkertben
A győriek nagyon büszkék az állatkertjükre is, ahol nemrégiben tevecsikó született és ahova a közelmúltban a világ alig két tucat állatkertjében látható vörös bivalyok költöztek. Látogassuk meg őket minél hamarabb!

Némi segítségre, esetleg több információra lenne szükséged?
Tájékozódj a számos programlehetőség részleteiről a turizmus.gyor.hu oldalon!
További információ:
Látogatóközpont/Tourinform Győr
Tel.: 96/311-771
E-mail: gyor@tourinform.hu
www.gyor.hu