Szaftos házi hamburger Jamie Olivertől

2016. június 16.
A budapesti Jamie's Italian hozzánk is elhozta a legendás szakács olaszos ízeit, de nem csak Jamie Oliver éttermében, hanem akár saját konyhánkban is kipróbálhatjuk a mesteri fogásokat.

Házi hamburger

Ha van egy erős aprítógéped, könnyű megcsinálni ahúspogácsát. Ez a recept közepes méretű burgerekhez van méretezve, de a fotózáshoz Jamie kis hamburgert készített. Ha ez jobban tetszik, vegyél kisebb zsemlét.

(4-6 személyre)

 

• 500 g marhafartő, négybe vágva

• 1 lime héja és leve + 1 egész lime, gerezdekre vágva

• 2 újhagyma, eleje-vége levágva, finomra karikázva

• 50 g reszelt cheddar

• 1 kávéskanál finomra aprított jalapeño chili

• egy csokor koriander, felaprítva

• olívaolaj

• néhány ág kakukkfű vagy rozmaring

• chililekvár

• 4-6 hamburgerzsemle

Elkészítés

1 Tedd a húst a turmixgépbe a lime héjával és levével. Turmixold simára. Tedd tálba az újhagymával, a chedarral, a chilipaprikával és a korianderrel. Jól dolgozd össze, majd készíts 4-6 húspogácsát, tedd kiolajozott sütőpapírra, fedd be fóliával és tedd néhány órára a hűtőbe, hogy megkeményedjen.

2 Sütés előtt dörzsöld be a húspogácsát olívaolajjal, és jól sózd meg mindkét oldalát. Süsd néhány percig, amíg az alja megbarnul, aztán fordítsd meg.

3 Köss össze néhány ágacska kakukk­füvet vagy rozmaringot, és ezzel az ecsettel kend meg a chililekvárral a pogácsákat, hogy ragadósak és fantasztikusak legyenek. Egy zsemlébe halmozz nyári salsasalátát (következő recept) vagy vékony lime-gerezdeket (a héjuk nélkül), széttépkedett kakukkfűlevelet és egy húspogácsát.

Adagonként 286 kcal, 17 g zsír (8,1 g telített), 29,3 g fehérje, 3,5 g szénhidrát, 3,2 g cukor

(A receptet a Jamie Magazin biztosította)