Szuperragadós sertésborda Jamie konyhájából

2016. június 17.
A budapesti Jamie's Italian hozzánk is elhozta a legendás szakács olaszos ízeit, de nem csak Jamie Oliver éttermében, hanem akár saját konyhánkban is kipróbálhatjuk a mesteri fogásokat.

Szuperragadós sertésborda

(4 személyre)

• 2 adag sertésborda

• lime-gerezdek és koriander, a tálaláshoz

Pác

• 1 evőkanál ketchup

• 3 evőkanál almaecet

• 3 evőkanál extraszűz olívaolaj

• 2 púpozott evőkanál lágy barna cukor

• 1 evőkanál édes paprika

• 1 púpozott kávéskanál ötfűszerkeverék

Elkészítés:

1 A páclé hozzávalóiból készíts masszát, majd kend be vele a bor­­dát. A húst és a maradék pácot tedd egy cseréptálba, fedd be fóliával és tedd a hűtőbe legalább 2-3 órára vagy ideális esetben egy éjszakára.

2 Amikor készen vagy, melegítsd elő a sütőt 160 fokra (gázsütőn 2-3-as fokozat), majd süsd a húst fólia alatt kb. 90 percig.

3 Közben gyújtsd be a grillt. Amikor a hús tapintásra lágy, told a szenet a grill egyik oldalába, majd gyorsan és óvatosan dörzsöld be a grillrácsot olajos papírtörlővel. A sertéshúst süsd a grill kevésbé meleg részén, távolabb a tűzforró széntől. Figyelj, és állandóan forgasd, illetve kenegesd a maradék páccal, hogy szép fényes mázt kapjon, miközben sül. Ha úgy érzed, hogy hiányzik belőle valami, meglocsolhatod kevés mézzel, de csak ha tényleg kívánja. Tálald vágódeszkán, hintsd meg tengeri sóval, lime-mal és egy kis korianderrel, ha szereted.

Adagonként 574 kcal, 38,4 g zsír (11,8 g telített), 12,1 g szénhidrát, 44,1 g fehérje, 11,8 g cukor

(A receptet a Jamie Magazin biztosította)