Gyömbérszörp, a hűsítő csoda

2016. június 24.
A gyömbérszörp igazi turbóital a melegtől szenvedő testünknek. A Café Blog egy szerzőjétől, A Napfény illata bloggerétől most egy szuper receptet osztunk meg veletek!

A gyömbérszörpben az a jó, hogy évszaktól függetlenül készítheted, és frissít télen és nyáron is. Ráadásul kiváló gasztroajándék is, most az iskolai adventi vásárra készítem.

Hozzávalók:

Egy nagyobb (kb. 12 dkg) gyömbér

1 kg cukor

1 citrom

1 dkg citromsav

1,5 l víz

A gyömbért megtisztítom, majd apróra felszeletelem, felöntöm vízzel és beleteszem a cukrot is. Közepes lángon felforralom. Belefacsarom a citrom levét, majd a citromsavat is feloldom. Újra felforralom, majd leveszem a lángról és fedő alatt állni hagyom.

Mivel gyerekeknek készült ez kb. 15-20 perc volt, de aki szereti az intenzívebb, kicsit csípősebb gyömbér ízt, az akár 1,5 óráig is állni hagyhatja.

További tippekért kattints A napfény illata blogra!