Nyáron semmi nem eshet jobban egy gyümölcsös, hűsítő italnál, pláne ha kicsit mámoros is az alkoholtól. Jöjjön most egy édeskés spanyol klasszikus, a sangria receptje, egyenesen a sorozatsztár Patricia Heaton konyhájából!
Fotó: Profimedia – Red Dot
Hozzávalók
2 üveg rosé bor
2 üveg Sauvignon Blanc bor
800 gr eper, fébevágva
2 bögre rum
2 bögre narancs vagy citrom ízesítésű vodka
1 bögre felezett szőlő
1 bögre cukor
3 citrom felszeletelve
3 zöldcitrom, felszeletelve
3 narancs, felszeletelve
1 liter szódavíz
Elkészítés
Keverjük össze a rozét, a Sauvignon Blanc bort, az epret, a rumot, a vodkát, a szőlőt, a citromot, a zöldcitromot és a narancsot valamint 1 bögre vizet egy nagy tároló edényben. Legalább 12 órán keresztül hűtjük.
Közvetlen felszolgálás előtt beleöntjük a szódavizet.