4 tipp, hogy jövőre a maratont is lefuthasd

2016. július 22.
Elárulunk néhány hasznos tippet, ha fejleszteni szeretnénk futótechnikánkat, vagy egyszerűen kényelmesebb, eredményesebb futásra vágynánk.

Üzemanyag a testnek

A futáshoz energia kell, akkor is, ha épp a kilók leolvasztása miatt választottuk ezt a mozgásformát. Ha futás közben kimerül a szervezet, lehet hogy már féltávon feladjuk, ezért előtte mindig együnk energiát adó, egészséges táplálékot – például lencsét!

Ritmusra!

Futás közben jó dolog a zenehallgatás, és ez tudományos tény. A zene mellett motiváltabbak lesznek a futók, hosszabb ideig bírják a távot és külön jó, hogy egy jó mix mellett az idő is sokkal gyorsabban repül.


Fotó: Profimedia – Red Dot

Rendezett lábujjak

Talán banálisnak tűnhet, de nagyon fontos, hogy futás előtt rövidre vágjuk lábkörmeinket. A hosszú, kellemetlenséget okozó lábkörmök olyan apróságok, amik teljesen feleslegesen ronthatják teljesítményünket, ráadásul a futócipőből könnyedén véráztatta zoknival kerülhet ki lábfejünk.

Szerető szurkolótábor

Sokkal jobban megy a futás, ha megvan privát szurkolótáborunk – ami elsősorban természetesen szeretteinkből áll. Ha agyban átállunk rá, hogy a nekünk szorító barátokért és családtagokért izzadunk az aszfalton, akár egy maraton lefutására is képesek lehetünk.