Az IKEA tudja, mit teszel havonta egyszer

2016. augusztus 17.
Az IKEA jövő évi katalógusában (online mától érhető el) valódi emberek valódi otthonaiba kukkanthatunk be, és megtudhatunk ezt-azt a magyar vásárlók szokásairól is.

Bármelyik nap megérkezhet a postaládánkba az IKEA 2017-es katalógusa, amely a világ minden táján élő valódi emberek valódi otthonaiba kalauzol el bennünket. „Ints búcsút az elvárásoknak és érezd magad felszabadultan, ha az otthonodban főzöl vagy vendéget fogadsz, és ne idegeskedj azon, ha még nem készültél el mindennel, de a vendégek már az ajtóban állnak” – biztat bennünket a lakberendezési áruház, és meg is magyarázzák, hogy miért.

Az új katalógus összeállításával párhuzamosan komoly kutatást is végeztek, az eredmények érdekes képet rajzolnak rólunk. Az derült ki, hogy 10-ből 4 magyar legalább havonta egyszer fogad vendéget, és ezekhez a többségében családi, baráti összejövetelekhez gyakran közös étkezés is kapcsolódik. A vendégek pedig, mint a kutatásból kiderült, nem szeretik, ha kiszolgálják őket, a legtöbben első helyen említették, hogy szeretnek segíteni a házigazdának az utolsó simítások elvégzésében.