Jégbe hűtött kókuszos chia puding

2016. augusztus 20.
Ha unod már a fagyit, de mégis ennél valami hűsítőt, valami mást, valami izgalmasat! Akkor készíts egy izgalmas kókuszos, áfonyás chia pudingot ebből az öt hozzávalóból!

Sziasztok!

Én nagyon szeretem a chia magot, mert ezek az apró fekete magocskák több kalciumot tartalmaznak, mint a tej, több antioxidánst, mint az áfonya és több Omega-3-at mint a lazac. Ha még nem próbáltad, akkor az állaga elsőre furcsának tűnhet mikor folyadékkal összekeveredik, de ha pontosan betartod a receptet, akkor egy élvezhető pudingszerű finomságot kapsz belőle!

Ráadásul ez a recept gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, alacsony kalóriatartalmú, és nagyon egészséges is! Eheted reggelire, uzsonnára vagy ha csak egy kis hideg nassolnivalóra vágysz!

Jucus

Kókuszos chia puding

Elkészítés idő: 10 perc + min 2 óra hűtés

Hozzávalók (2 főre):

– 3 dl kókusztej
– 4 dkg kókuszreszelék
– 4 dkg chia mag
– 2 teáskanál nyírfacukor
– 10 dkg áfonya

Szükséges eszközök:

– kisebb lábas
– keverőkanál
– teáskanál
– tálkák (ha lehet átlátszó, mert szépen mutat benne!)

Elkészítés:

A kókusztejet, és a kókuszreszeléket öntsd a lábasba és időnként megkeverve, forrásig hevítsd, majd vedd le a tűzről. Egy kicsit hagyd hűlni, majd keverd bele a chia magot és a nyírfacukrot. Tedd hűtőbe minimum 2 órára.
Mosd meg az áfonyát, és a tálakba rétegezd a hideg chia pudinggal együtt, és már eheted is!