Újabb látványos kiállítás kicsiknek – indul az éjszakai nyomozás

2016. szeptember 10.
Új interaktív kiállítással várja az őszt a Magyar Mezőgazdasági Múzeum. Az Éjszakai nyomozás – Detektívjáték holdfényben című kiállítás szeptember 24-től november 6-ig látogatható a Vajdahunyadvárban.

A látványos kiállításba lépve a látogatók egy képzeletbeli, holdfényes kertbe csöppennek, ahol bátorságukat és ügyességüket próbára téve rejtélyes detektívjáték részesei lehetnek.

Hűvös esti szél borzolja a rózsalugast, kusza bokrai közt kanyargós ösvény vezet a kert mélységes mélyére. Az alkonyi tücsökdalba baljós nesz vegyül, a sűrű lombok közt egy gyanús idegen sötét árnyéka villan.

Vajon ki settenkedik az éjszakában? Ki merészeli megzavarni az alvó kert nyugalmát? Fondorlatos rosszakaró vagy tréfás csínytevő lopakodik az éj leple alatt? Csak a legbátrabbak járhatnak a talányos eset végére, de vigyázat, az agyafúrt csínytevő könnyen túljárhat az eszünkön!

A Mezőgazdasági Múzeumban nyíló, új őszi kiállítás és játék a detektívek titkokkal teli világába kalauzolja el a kalandvágyó látogatókat. A kiállításba lépve a résztvevők egy képzeletbeli, holdfényes kertbe csöppennek, ahol egy kalandos, éjszakai nyomozás részeseként egy rejtélyes bajkeverő nyomába eredhetnek.

A detektívjáték első részében a látogatók a múzeum termeit járva kitanulhatják a nyomolvasás és felderítés fortélyait, hogy aztán a holdfényes kertbe lépve elemlámpával a kezükben sikerrel gyűjthessék be az árulkodó bűnjeleket és hátrahagyott bizonyítékokat. A sejtelmes hangulatú, félhomályos kertben barangolva a detektívjelöltek felfedezhetik az élőlények rejtett éjszakai életét és meglepő jelenségeit, miközben trükkös fejtörők és megtévesztő nyomok teszik próbára szemfülességüket és bátorságukat.

A feladványok megfejtéséhez jó orra, éles szemre és biztos fülre is szükség lesz! Ha mindez megvan, kell még mellé egy adag kíváncsiság, logika és kitartás, hogy nyakon csíphessék a furfangos csínytevőt. Ám ha ez sikerül, a jutalom sem marad el!

Belépéskor a látogatók szöveges játéklapot kapnak, melyen fejtörőket oldhatnak meg. A múzeum több termén végigfutó, látványos kiállítás és detektívjáték rengeteg felfedeznivalóval és ajándékkal várja a látogatókat.

A kiállítás az f exhibition szervezésében valósul meg.

Helyszín: Vajdahunyadvár, Magyar Mezőgazdasági Múzeum
Nyitva: hétfőn zárva, kedd-vasárnap 10-17 óráig (október 23-án és november 1-jén nyitva!)
Korosztályi ajánlás: 4+
A kiállítás és detektívjáték bejárása min. 1-1,5 órát vesz igénybe.

Infó: www.mmgm.hu