Isteni málnás-csokoládés-mogyorós pohárkrém

2016. szeptember 26.
A Café Blog Tévtova Ínyenc blogjának elképesztően sokat ígérő receptje a hét gasztrodebütánsa, amelynek bővített verziójáért kattintsatok ide! http://tetovainyenc.cafeblog.hu/2016/09/24/malnas-csokolades-mogyoros-poharkrem/

Hozzávalók ( 6 személyre)

A kekszalaphoz:

12 dkg liszt
8 dkg barna cukor
1 kk fahéj
8 dkg hideg vaj
10 dkg török mogyoró
A csokis ganache-hoz: 20 dkg mogyorós étcsokoládé
2 dl tejszín

A mascarponés-joghurtos krémhez:

25 dkg mascarpone
5 ek görög joghurt
4 ek vaníliás cukor

Elkészítés

1.    A morzsához a mogyorót durvára töröm és összekavarom a többi hozzávalóval. Egy sütőpapíros tepsire simítom és 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütöm. Hűlni hagyom.
2.    A tejszínt felforrósítom, a csokit beletördelem. Elkavarom, amíg feloldódik,majd hűlni teszem.
3.    A mascarponét a görög joghurttal és  a vaníliás cukorral kikavarom.
4.    Összeállítom a pohárkrémet: alul kekszmorzsa kerül, rá csokis ganache, málna, mascarponés krém. Addig rétegezem, amíg a hozzávalókból tart. A tetejére málna kerüljön.