Az egyedülálló nőket is segítő lakáscél megvalósító start-up indult

2016. október 07.
Egész Európában egyedülálló, a lakáscélokat licites aukciós rendszerben megvalósító portál indult – egyedülálló nőknek, családanyáknak, elfoglalt, vagy a felújítások terén idegenül mozgó látogatóknak egyaránt segítséget nyújtva. A Lakáscél.Company ereje abban áll, hogy felhasználói a legnagyobb biztonsággal vághatnak bele lakás célú álmaik megvalósításába. A regisztrálás után kitöltött, lakással kapcsolatos tervekre ugyanis bevizsgált kivitelezők sokaságának ajánlata érkezik, ezek közül pedig a legjobb árú, illetve a leggyorsabb verzió marad versenyben, fizetni pedig csak a tökéletesen elvégzett munka után kell.

A Lakáscél.Company-nak nem kevesebb a célja, mint az, amit a neve is sugall. Vagyis a start-up a látogatók lakás célú álmainak megvalósulását segíti a lehető legbiztonságosabb, leginkább körültekintő módon, kezdve a kezdeti fázisoktól, egészen az utolsó mozzanatokig, legyen szó egy meglévő hitel kiváltásáról, házvásárlásról, korszerűsítésről, bővítésről, átépítésről vagy éppen felújításról. Mindezt úgy, hogy az adott lakáscélok minden kapcsolódó vetületét egy site-on egyesíti, ami a portál alapítói szerint különösen nagy segítség a területen kevésbé jártas, vagy teljesen tapasztalatlan felhasználóknak, vagy olyan egyedülálló nőknek, anyáknak, akik szakértő támogatás nélkül nehezen boldogulnának vagy kiszolgáltatottabbnak éreznék magukat hasonló terepen.

„A portál felhasználójaként nem kell rengeteg helyről, sok időt veszítve árajánlatot bekérnünk, a végső ártól, a rejtett költségektől, a megváltozott határidőktől, a felhasznált anyagok és a kivitelezett munka minőségétől tartva. Mindez nem kis erőt, energiát követel megbízói részről, legyen szó akár egy parkettázás előtt álló nagycsaládról vagy egy lakásfelújítás előtt álló, ezen a téren teljesen tapasztalatlan, éppen ezért sokszor teljesen kiszolgáltatott, egyedülálló női felhasználóról.” – mondta el Hudák Csaba társtulajdonos, hozzátéve, hogy a site előnye, hogy a keresleti és a kínálati oldal harmonikusan és kockázat nélkül talál egymásra. „Rengeteget spórolhatunk vele, kényelmes, biztonságos, és ami a lényeg, egy platformon küszöbölhetjük ki vele számos kellemetlen elemét egy hasonló lakáscélú projektnek.

Hogyan működik?

Lakáscélú elképzelésekkel érkező látogatóként nem kell mást tennünk, mint néhány pillanat alatt, egyszerűen regisztrálni a www.lakascel.company oldalra. A regisztrációs menüpont alatt, a saját felhasználói fiókunk létrehozása után azonnal megadhatjuk az elképzeléseink szerinti, pontos lakáscélú igényeinket, sőt, megbízóként a lakáscél feltöltésénél megadhatjuk opcióként azt is, mikor szeretnénk, hogy elkezdődjön a projektünk megvalósítása.
Ezután, 72 órán belül egy független szakértő látogat ki hozzánk, aki elvégzi a „lakáscélú felmérést”, legyünk az ország bármely pontján is, majd az elkészült költségvetést feltölti a portál rendszerébe. Mivel egy TERC általi hivatalos árajánlatot kapunk, így nem kell tartani attól, hogy alul- vagy túlárazva akarják majd megvalósítani kívánt projektünket.
Az előzetes regisztráció a kivitelezést végző vállalkozások esetében természetesen szintén követelmény, hiszen csak akkor lehetnek a rendszer tagjai, ha már átestek az Európa egyik legnagyobb cégminősítő vállalatának számító, Bisnode Magyarország Kft. bevizsgálásán.

Az elvégzett munka után fizetünk

A független szakértők által feltöltött lakáscélok között, tehát ezek a profi kivitelezők fognak versenyezni, méghozzá egy negatív licites aukció keretén belül.

Egymásra licitálva verik lejjebb és lejjebb az árat, tehát a kivitelezés díja folyamatosan csökken, amiről a regisztrált felhasználó természetesen azonnali értesítést kap. „A felhasználók ebben a rendszerben így nem csak a legjobb áron valósíthatják meg elképzeléseiket, hanem a legrövidebb időn belül is.” – mondta el Hudák Csaba. Hiszen, ahogyan a lakáscélunk feltöltésénél mi magunk is pontosíthatjuk mikortól aktuális, úgy a kivitelezők is jelezhetik, mikor tudják legkorábban elkezdeni a szóban forgó projektet.

Mindezt olyan szakértők közreműködésével, akik a minőségtanúsítvány mellett még garanciát is vállalnak az elkészített munkára, hiszen a Lakáscél.Company rendszerében csak akkor kerülnek kifizetésre, ha a független szakértő/műszaki ellenőr a készültségi foknak megfelelő állapotot jóváhagyta a készülő/elkészült lakáscélunknál.

Egyszerre több nyertes?

Sokszor a minőség és az ár mellett döntő tényező az idő is. A Lakáscél.Company egyedülálló rendszerében mindez egyszerre adott. Ha kiemelt szempont, hogy időben kezdődjön meg a megvalósítás, és hogy időben is legyen vége a kivitelezésnek, akkor ehhez is kapunk plusz segítséget, hiszen a portál felhasználói az „aukció” vége után eldönthetik, melyik ajánlatot veszik igénybe, ha végül több nyertes születik. A legkedvezőbb árút, vagy azt, aki a leghamarabb tudja elkezdeni a lakáscélunk megvalósítását. Persze, ha csak egy ajánlat érkezik a lakáscélunkra, akkor evidens a győztes.