Magyar márka a dubaji dizájnhéten

2016. november 23.
Idén október 25-28. között rendezték meg a dubaji dizájnnegyedben a Downtown Design nevű szakmai kiállítást, amely az egész közel-keleti térség, és különösen az öböl-menti államok legfontosabb lakberendezési seregszemléje. A LAOKOON DESIGN új kollekciójának nemzetközi debütálási helyszíne azért is volt különösen találó és szimbolikus, mert a prémium magyar lámpa- és falburkolatgyártó 2017-es tavasz-nyári modelljeit épp az Ezeregyéjszaka meséi ihlették.

Az eseményen – amelynek fővédnöke Őfensége Latifa bint Mohammed bin Rashid al Maktoum hercegnő, a jelenlegi dubaji emír lánya, valamint a Dubaji Kulturális és Művészeti Hivatal igazgató-helyettese volt – a LAOKOON DESIGN olyan világmárkák társaságában vett részt, mint a Minotti, a Rolf Benz, a Fendi Casa vagy a Swarovski Home.

„A Downtown Design közönsége remekül ráérzett, melyeket gondoltuk a kollekció kulcsdarabjainak Csizmadia Zsolt formatervező kollégámmal együtt, a medúzák mozgását imitáló Medusa-család abszolút kedvenc volt a dizájnérzékeny fiatal felnőttek között, míg a szivárvány színeiben tündöklő Drop-modellek még a legkisebbek fejét is elcsavarták” – avat be a kiállításon szerzett tapasztalatokba Szentirmai-Joly Zsuzsanna kreatív igazgató.

Úgy tűnik, a látványos textúrák és könnyű felragaszthatóság nagy sikert arattak. „Nagy megtiszteltetésnek vettük, hogy Őfensége Latifa hercegnő személyesen is meglátogatta a standunkat, s kifejezte tetszését az új termékcsoportot illetően, amelyben azt gondoljuk, maximálisan visszaköszön az elegáns arab otthonokat jellemző kényelem és puhaság, amelyek a kollekció legfőbb hívószavai voltak” – teszi hozzá Boglutz Alexandra értékesítési vezető.