Szénhidrátcsökkentett karácsonyváró cupcake

2016. december 12.
A Bonnie konyhája bloggerének receptjét a Café Blog adventi tarsolyából hoztuk el nektek. Egyszerű és látványos, ráadásul cukor- és lisztmentes!

Hozzávalók:

Száraz rész:
3 dkg mandulaliszt
7 dkg zabliszt
5 dkg teljes kiőrlésű liszt
1 sütőpor fele

Nedves rész:

1 joghurt
1 tojás
10 dkg eritrit
0,8 dl olaj
1 evőkanál kandírozott narancshéj
3 evőkanál zabpehely
6 evőkanált szeletelt mandula
10 db mag nélküli datolya apró darabokra vágva
2 evőkanál méz
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék

Tetejére:

250 gramm mascarpone
2 evőkanál por eritrit
1 citrom héja lereszelve és leve

A elkészítés roppant egyszerű: egy műanyag edénybe keverd össze a nedves rész hozzávalóit, majd add hozzá a száraz részt is. Ha már egynemű, akkor kapszlikkal bélelt muffinformába kanalazzuk, háromnegyedéig. Majd előmelegített sütőben 180 fokon kb 18-20 perc alatt készre sütjük.

Amikor kihűlt, akkor jöhet a díszítés: a masarponét összekeverjük az eritrittel (vagy porcukorral) majd hozzáreszeljük a jól megmosott citrom héját, és belefacsarjuk a levét. Habzsákba töltjük és csillagvégű fejjel rányomjuk a muffin tetejére a krémet. Fontos, hogy a muffinra merőleges legyen a habzsák és kívülről belülre nyomjuk a krémet, így lesz ilyen magas. Megszórhatjuk még dekorcukorral. Jó étvágyat!

A teljes verzióért és további fotókért kattintsatok a Bonnie konyhája blogra!