Friss gránátalmás spenótsaláta mandarinos öntettel

2017. január 12.
Dobd fel a hangulatod és pótold az ilyenkor létfontosságú vitaminokat! Készítsd el gasztrobloggerünk, Füge Kata csodálatosan finom, és nem mellesleg gyönyörű gránátalmás spenótsalátáját.

Ebben a szürke, zimankós januárban minden lehetőséget meg kell ragadni, hogy bevigyük szervezetünkbe a szükséges vitaminokat, és nem árt, ha a fogyasztott ételek a hangulatunkra is jó hatással vannak. Érdemes ilyenkor is megpróbálkozni saláták elkészítésével, hiszen néhány gyönyörű és egészséges alapanyag felhasználásával csodákat alkothatunk, akár télen is. Az alábbi étel 15 perc alatt elkészül, és külön érdekessége a mandarinos öntet – mindenképp érdemes kipróbálni, nagyon egyszerű, de mégis izgalmas csavar a szokásos salátaöntetekhez képest.

Gránátalmás spenótsaláta mandarinos öntettel

(2 adag)

 

25 dkg bébispenót

15 dkg brie sajt

fél gránátalma magjai

1 szál zöldhagyma

Az öntethez:

1 ek fehérborecet

1 nagy csipet só

2 ek olívaolaj

1 tk méz

1 mandarin reszelt héja és kifacsart leve

1 tk dijoni mustár

frissen őrölt bors

 

A spenótot megmossuk, leszárítjuk és egy nagy salátástálba tesszük.  A sajtot felkockázzuk, a zöldhagymát vékony karikákra vágjuk, a gránátalma magjait kiszedjük, és mindezeket a spenóthoz adjuk.

Egy kisebb befőttesüvegbe tesszük az öntet hozzávalóit, jól összerázzuk, majd ezzel öntözzük meg a salátát. Barna kenyérrel vagy pitával tálaljuk.