Elképesztő párnák egy magyar dizájnertől

2017. január 17.
Ezeknek a párnáknak tuti ti sem tudtok majd ellenállni! A PandArte bloggerének már meg is vannak a kedvencei.

Mózes Laura párnái elképesztő hangulatot varázsolnak az otthonokba, irodákba, design hotelekbe, vagy éppen a kávézókba! Bőven elég egy pár darab ilyen puha dekoráció tőle, és máris jobb hangulatban huppanunk le a kanapéra, ágyra és a fotelekre… Az is biztos, hogy egyből megkérdezzük a boldog tulajdonostól: „Ezt a párnát hol szerezted?”

Laura először saját örömömre egy felújítós, barkácsolós blogot kezdett el írni, ahol valahogy egyre több párnás poszt született. Végül már a különféle technikákba is beleásta magát (szitanyomás, mixed media) és úgy érezte, a textillel szeretne mélyebben foglalkozni. A párnafelület erre pedig egy ideális terep:) Eleinte kézzel festette a mintákat, de tavaly előtt megérezte saját határait és elkezdett digitális mintatervezést tanulni.

Miért szeretsz ezzel ennyire foglalkozni?

Azt hiszem, nem a miért fontos, hanem az, hogy sok évig bennem volt egy késztetés, amit parkoltattam, így, amikor beértem a cselekvésre, majdnem mindegy lett volna, mihez kezdek, azt szenvedéllyel és mély kíváncsisággal gyakoroltam volna. A zene is jó választás lett volna, de a textillel is jól érzem magam.

A grafikákat és a párnákat te magad készíted?

A mai napig mindent én tervezek és varrok. Az első párnáim abszolút egyediek voltak, fonal, filc és egyéb textilrátétekkel készültek. Később vászonra szitáztam a rajzaimat, és geometrikus mintákat varrtam patchwork technikával. Ez utóbbiakhoz a sokszor párnánként 20 féle színárnyalatot egyenként szitáztam rá a textilcsíkokra. Ekkor már kipróbáltam magam több művészvásáron, és mivel élénk érdeklődés jött a vásárlók részéről, meg kellett találnom azt a technikát, amivel a magas minőséget társíthatom a megvalósíthatósággal, így jött be a digitális mintatervezés.

Rengeteg, különböző stílusú és mintájú párnád van…

Elég sokféle kollekcióm van, amelyeket a honlapomon kategóriákba rendeztem, fekete-fehértől a színesekig mindenféle hangulatú és stílusú darab. Ugyan felmerült, hogy egységesíthetném a minták stílusát, tudatosan felépítve ezzel egy márkát, de úgy döntöttem megéri bevállalni, hogy nem kötök kompromisszumot és azt és akkor tervezem, ami belőlem fakad. Ez így hiteles tőlem.

Mi épp most vettünk egy új kanapét, amire már ki is néztem magamnak pár darabot vagy a focus, vagy a triangular kollekciókból! Igazi üde frissességet és energiát adnak majd a térnek. Ha pedig valaki inkább magán hordaná ezeket az egyedi grafikákat, akkor érdemes megismernie Laura vízhatlan rolltop városi hátizsákjait, amik tavasszal kerülnek majd a honlapjára!

A kollekcióért kattints a képre!