Forradalmi gombás ravioli zöldséglevesben

2017. július 18. |

A frissen megjelent, augusztusi Marie Claire-ben remek menüvel köszöntjük a francia nemzeti ünnepet. A recepteket a budapesti francia nagykövetség szakácsától, Jérôme Szkutától kaptuk.

Ravioles de champignons et son bouillon de légumes – többek között ezt főzte nekünk Franciaország magyarországi nagykövetségének főszakácsa, Jérôme Szkuta. Július 14. a franciák nemzeti ünnepe, lapunk augusztusi száma épp ez előtt egy nappal jelenik meg. A ravioli receptjét itt olvashatod, az újságban pedig további finomságokkal, például a paradicsomos rombuszhalfilével vagy a francia almáspitével ismerkedhetsz meg.

(4 személyre) A zöldség alapléhez: 3 deka mogyoróhagyma, 2 fej vöröshagyma, 3 deka zellerszár, 3 deka zellergumó, 1 fej édeskömény, 1 szál póréhagyma, 3 szál sárgarépa, 2 fej paradicsom, 1 csokor petrezselyem, 2 szál koriander, 10 szem borókabogyó, 15 egész bors, 2 gramm só, kevés kakukkfű. A ravioli tésztájához: 24 deka liszt, 1-2 evőkanál olívaolaj, 4 gramm só, 0,8 deci víz. A töltelékhez: 2 szem mogyoróhagyma, 30 deka gomba, kevés tárkony, só és bors. A díszítéshez néhány ehető virág

Kezdjük az alaplével: tegyük a megmosott zöldségeket egy nagy fazékba, engedjük fel 2 liter vízzel, és főzzük 2 órán át. A végén szűrjük le.

A tésztához tegyük az összes alapanyagot egy tálba, és addig gyúrjuk (kézzel vagy robotgéppel), amíg homogén állagú tésztát kapunk. Ezután meglisztezett felületen sodrófával vagy pedig tésztakészítővel nyújtsuk ki a tésztát, majd pohárral szaggassunk belőle köröket. Ezután már csak meg kell töltenünk őket.

A töltelékhez vágjuk apróra a hagymát és a gombát. Egy nagy serpenyőben, forró olajon, nagy lángon pirítsuk a hagymát 1 percig, majd adjuk hozzá a gombát is, és pirítsuk tovább még 3-4 percig. Tárkonnyal, sóval és borssal fűszerezzük. Ha elkészült, szűrjük le, hogy nedvesség ne maradjon a töltelékben.

Ezután tegyünk egy kiskanálnyi tölteléket a tésztakarikák közepére. Hogy jobban tapadjon, egy vizes ecsettel nedvesítsük körbe, majd hajtsunk neki négy sarkot, így megkapjuk a fotón látható formát. Ha elkészült az összes ravioli, óvatosan tegyük őket forrásban lévő vízbe, és főzzük 3-4 percig.

Tálaláskor egy mélytányérba helyezzünk a kész raviolikból, merjünk alájuk forró zöldség alaplevet, végül tárkonnyal, kakukkfűvel és virágokkal díszítve tálaljuk.

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Életmód

Kakaós fergetegparti Joulupukkival Budapesten gyerekprogram

Kakaós fergetegparti Joulupukkival Budapesten