5 finomság, amit ki kell próbálnod Párizsban

2015. szeptember 10.
Párizsban finom fogásokra lelni nem nagy kihívás, hiszen a város több mint 70 Michelin csillagos étteremnek ad otthont. Valójában inkább az a nehéz, hogy a rengeteg hely közül kiválasszunk egyet, ahol mi is kipróbáljuk a híres francia konyhát. És ha már odaértél, ott az újabb nagy kérdés: mit rendelj? Hogy segítsünk eligazodni az étvágygerjesztő lehetőségek között, itt van néhány párizsi kedvenc.

A fogás: Kaszinótojás
Az étterem: Le Mary Celeste

Bár a menü folyamatosan változik, a kaszinótojás állandó kedvenc.  Persze szinte lehetetlen mellélőni a fogásokkal – a kacsa tacotól az osztrigáig – ezek a tojások kenterbe verik azokat, amiket korábban kóstoltál.

(http://www.lemaryceleste.com/)

A fogás: Waffel articsókával és spanyol sonkával
Az étterem: L’Avant Comptoir

Az apró palacsintázó stand mögött megbúvó mini oázis minden, amire egy szenvedélyes gasztromániás valaha vágyott. A menü szemügyrevételéhez elég felpillantani a plafonról függő papírtáblákra, amiken alaposan megszemlélhetjük a fogásokat. A L’Avant Comptoir elsősorban a konfitált kacsás hot dogjáról híres, de az articsókával és spanyol sonkával kínált waffel még érdekesebb választás lehet.

(https://plus.google.com/115524871987832334181/about?gl=uk&hl=en)

A fogás: Bárány cocotte-ban elkészítve
Az étterem: Les cocottes

Christiane Constant séf szívmelengető francia hangulatot varázsol Párizs délnyugati részén található bisztrójába. Nem meglepő módon a ház specialitásai a cocotte-ban (öntött vas edény) készült ételek. Azok között is a fűszerekkel, sárgarépával és fehérrépával körített, hirtelensült bárány a kedvenc!

(http://www.maisonconstant.com/les-cocottes/en/)

A fogás: Spenót és tojásos-sajtos galette
Az étterem: Breizh Cafe

Ebben a családias kávézóban kóstolhatod a város legjobb palacsintáit is lepényeit! Először válaszd a sós verziót, a spenótot és a tojásos-ajtos galette-et egy igazi villás reggelihez, majd öblítsd le a hely specialitásának számító Brittany ciderrel.

(http://breizhcafe.com/fr/la-crepe-autrement-crepes-galettes-bretonnes-creperie-paris-saint-malo-cancale-tokyo/#creperie_paris)

A fogás: Áfonyás-kakukkfüves leves mézes-vaníliás mascarponével
Az étterem: L’Office

A krémes creme brülee-től a könnyű profiterole-ig, Párizsban mindenféle édességet megtalálhatunk, ami szem szájnak ingere. De levest választani desszert gyanánt igazi egyedi és csábító döntés. A L’Office áfonyalevese pedig egészen biztosan meggyőz majd efelől!

(https://plus.google.com/107955838414849981434/about?gl=uk&hl=en)

Ha szeretnéd megnyerni a Michael Kors Jet Set élménycsomagot az Etihad Airways jóvoltából, kattints IDE! Szeretnéd lefoglalni a saját Jet Set repülési élménycsomagodat?

Látogass el a részt vevő Michael Kors üzletekbe, és gyűjts össze egy 200 font, azaz mintegy 86 ezer forint értékű vouchert, amely beváltható bármely Etihad Airways járat Business Class osztályára. Kattints IDE további információért!