Szőke Gábor Miklós Wiz Khalifának készített szobrot

2017. augusztus 18.
A Rolling Puli a világhíres rapsztár Los Angeles-i otthonában kap hamarosan helyett.

Hazánk egyik legismertebb művésze, a nemzetközi szinten jegyzett szobrászművész Szőke Gábor Miklós elképesztő évet tudhat magáénak. Nemrég érkezett haza csapatával Atlantából, ahol megépítette a világ legnagyobb madár szobrát a 2019-es Super Bowl-nak otthont adó Mercedes-Benz stadion elé, az egyik legnagyobb NFL csapat, az az Atlanta Falcons megbízásából. Ez követően a Vizi Legendák elnevezésű nemzetközi kampányának álmodta meg állatszobrait, amely a világbajnokság egy-egy vizes sportágát képviselik.

Szőke Gábor Miklós reklámfilmben szereplő állatai kilépve a virtuális térből, testet öltöttek a világbajnokság fővárosi helyszínein, amelyek augusztus végéig láthatóak, majd ezt követően egy állandó helyszínt kapnak.

A Vizi Legendák köztéri szobor sorozat installálása után Szőke Gábor Miklós és csapata a Sziget Fesztivált népesítette be a művész különböző lényeivel, melyekkel a fesztiválozók a sziget kiemelt pontjain találkozhatnak.

A fesztivál bejáratánál egyből egy ugró oroszlán szobrára bukkanunk, Colosseum bejáratába Szőke hatalmas Farkas fején keresztül léphetnek be a fesztiválozók. Ennek közelében található a művész brandjét is fémjelző dobermann őrkutyák, a Cirkusznál pedig a szivárvány unikornisa. A művész alkotásai 2010 óta minden évben megtalálhatóak a szigeten és óriási népszerűségnek örvendenek.

A művész számos befolyással bíró embernek készített már szobrot, idén Wiz Khalifának a Sziget egyik legnagyobb fellépőjének készített egy száguldó puli szobrot, Rolling Puli névvel.

„Utazásaim során vagy amikor studiómban tervezek gyakran hallgatok rapet, hip-hopot. A lejátszási listám stílusa nagyon széles skálán mozog, de Wiz Khalifa a kedvenceim közé tartozik, így örömmel készítettem neki szobrot. Sok emberi karaktert állatokon keresztül jelenítek meg, Wiz rasztáihoz, laza, lebegő karakteréhez nagyon jól illett a deszkázó lila puli, amelynek szőrei a száguldás során az égnek merednek, arany pórázát eltépte, a kutya szájába egy fából készült spanglit raktam, amely nélkül el sem tudnám képzelni. A Young, Wild and Free szám életérzését nekem ez a Rolling Puli jelenti. A dobermann mellett, a puli az egyik legkülönlegesebben kutyafajta számomra, igazi Hungarikum, amely óriási népszerűségnek örvend szerte a világon. Korábban Washingtonban, a Smithsonian Parkba állítottam fel egy fekete pulit, a Rolling Puli nagytestvérét, Moszkvában pedig a Komondor-power szobrot”- mondta Szőke Gábor Miklós.

A Rolling Puli hamarosan megérkezik Wiz Khalifa Los Angeles-i rezidenciájába.

A képeket iambarnie készítette a Sziget Fesztivál nagyszínpad backstage-ben.