Hogyan találtunk rá a tökéletes esküvői helyszínre?

2017. szeptember 13.
A nagy napról álmodozunk kislánykorunk óta. Amikor aztán közeledik az esküvő időpontja, és az álmaink valósággá válhatnak, ijesztően sok döntést kell meghoznunk, hogy a végén minden – legyünk őszinték legalább majdnem - tökéletesen sikerüljön.

Amikor még csak a magazinokat lapozgatjuk, hogy inspirálódjunk a legújabb esküvői trendekről, a legötletesebb dekorációk után kattintgatunk a Pinteresten, minden olyan egyszerűnek és izgalmasnak tűnik. Amikor aztán a valóságban is bele kell vetnünk magunkat a szervezésbe, már könnyebben elbizonytalanodhatunk. Minden apró részletre jobb, ha egy profi figyel – ezt fogadjuk meg jó tanácsként. Mert lehet, hogy az elején azt hisszük, gyerekjáték egy esküvő megszervezése és nincs szükségünk külső segítségre, de higgyük el, sokkal megnyugtatóbb, ha van, akire támaszkodhatunk. Főleg egy majdnem 200 fős esküvő esetében. Ahhoz, hogy megtaláljuk első lépésként a legjobb szervezőcsapatot, kitartónak és elszántnak kell lennünk, nem utolsó sorban pedig hallgatnunk kell a megérzéseinkre. Olyan ez, mint amikor az ember orvost választ: jó szívvel ajánlják, hallunk róla azért rosszat is, de végül mégis a személyes tapasztalatunk dönt, hogy rá merjük-e bízni magunkat teljes mértékben.

A megfelelő segítség

A személyes benyomáson túl a Corvina Party Service mellett szólt például, hogy 15 éves tapasztalatuk alatt összesen 700 esküvőt szerveztek, és hogy érezhetően értették a dolgukat. Már az nagyon szimpatikus volt, hogy első körben a honlapjukon ki kellett töltenünk egy ajánlatkérést, amelyben minden vágyunkat és igényünket felsorolhattuk. A választ követően, amelyben minden fontos dolgot összeszedtek, amit tudnunk illik, került sor a személyes találkozóra. Az Ajtósi Dürer utcai irodában már teljesen biztosak voltunk benne, hogy megtaláltuk, akiket keresünk. Nagyon felkészült csapattal volt dolgunk, mert már össze is állítottak nekünk egy prezentációt, amiben minden lényeges információ benne volt. A sok teendő közül az első és legfontosabb persze a helyszín kiválasztása volt.

Mivel a vendégeink száma meghaladta a 100 főt, nem volt könnyű dolgunk. Rá kellett jönnünk, hogy kevesebb vendéggel jobban járnánk – több hely között válogathatnánk. Nem akartunk engedni a létszámból, senkit sem akarunk kihagyni, ezért is volt nagy segítség hogy szervezőink még ilyen feltételek mellett is tökéletes helyszíneket ajánlottak nekünk. A létszámon túl szempont volt még, hogy ne legyen zajkorlát, hajnalig is táncolhassunk, ha úgy tartja kedvünk. Három helyszínt néztünk meg végül: a Liget Palotát, a Szerelem Kastély&Kertet és a Mr.&Mrs.-t.

Három a magyar igazság

Nem volt könnyű dolgunk, hiszen mindjárt az első helyszínen úgy éreztük, mintha egy tündérmesébe csöppentünk volna. A Városligetben, pontosabban a Vajdahunyad várban található Liget Palota gyönyörű, lenyűgöző, tágas és igazán patináns. Innen már minek is menjünk tovább… Fotóalbumba illő tökéletes pillanatok helyszíne, ahol elfér egy népes vendégsereg és még külön öltöző is dukál a párnak. Ez különösen fontos akkor, ha a hagyományokhoz hűen az igen kimondása előtt a pár nem szeretné látni egymást.

A következő állomás a Szerelem Kastély&Kert volt. A Nagytétényben található Száraz-Rudnyánszky kastély eredetileg múzeum, de főleg nyáron sok rendezvényt tartanak itt, köztük esküvőket is. Itt legfőképp az épület és a környezete varázsol el. A káprázatos barokk helyszín, ahol egykor baronessek és bárók készültek az esti bálra, most a nagy nap helyszíne lehet – elképzelni is bódító. A fogadást az emeleti díszteremben, de kérés szerint akár a csodás kertben is megrendezik. Ha a kert mellett döntünk, a polgári szertartást mindjárt ott le is bonyolítják. A legjobb hír pedig, hogy a vendéglistánkat ebben az esetben sem kell jelentősen meghúznunk. Végül, de nem utolsó sorban a harmadik helyszín a nyolcadik kerületben, a Múzeum körúton található Mr.&Mrs.. Tágas belső tér, kényelmes elrendezés, ami pedig igazán különlegessé varázsolja ezt a helyszínt is az a csodálatos üvegtető, amelyen át csak úgy árad be a természetes fény. Zajkorlát itt sincs, annak ellenére, hogy a városban található, így a vendégsereg is kényelmesen szórakozhat akár hajnalig.

A végső döntés

Három helyszín, mindhárom a maga valójában másért vonzó. Nehéz a döntés ilyen esetben. De ha a szívünkre hallgatunk, érezni fogjuk, hogy melyik a tökéletes. A barokk kert hívogató szépsége mellett tettük le a voksunkat végül, így a Szerelem Kastély&Kertre esett a választásunk… Kellően volt romantikus és szenvedélyes is egyszerre – színes lampionok, növényeket díszítő fényfüzérek, a meseszép virágok és a természet közelsége tette még emlékezetesebbé ezt a szép napot. Nekünk már csak arra kellett koncentrálnunk, hogy a igazán jól érezzünk magunkat…