Hat izgalmas háttér, ami fotót érdemel

2019. április 28.
Nyaraláskor, gyerekekkel, tükör előtt, egy ínycsiklandó étel társaságában – csak néhány a leggyakoribb szelfi témák, vagy a legáltalánosabb Instagram képek közül. Pedig még számtalan érdekes alternatíva van. Íme néhány tuti háttérötlet a Vaterától következő profilképünkhöz.

A város teteje

Budapest számos rooftop bárja nem csak a nyáresti koktélozáshoz, vagy bulizáshoz nyújthat kiváló lehetőséget, de a legújabb profilképünket is feldobhatja az elénk, pontosabban alánk táruló panoráma. A város tetejéről minden annyira közelinek tűnik, hogy szinte megérinthetjük a Budapest Eye-t, a körülöttünk sorakozó háztetőket, vagy a lemenő napot.

Izgalmas úttestek

A graffiti ma már nem a metró-aluljáróban sprézett ócska tageket jelenti, amiket legszívesebben lesikáltatnánk a készítő fogkeféjével, hanem olyan egyedi színeket, amik a szelfinket is megfűszerezhetik. Belső-Erzsébetváros számos street-art remeke között biztosan találunk olyat, amely passzol az egyéniségünkhöz. Járjunk nyitott szemmel, mert a házfalak mellett a kapualjakban, lámpaoszlopokon vagy az úttesten is inspiráló művészeti alkotásokra lelhetünk.

Levendula(sok)k

Pannonhalma, Dörgicse, Hőgyész, Monoszló, Nyergesújfalu levendulamezői vagy a fővároshoz közeli kevélyhegyi levendulamező egészen biztosan a szelfiken is csodálatosan mutatnak majd. De a parkok és arborétumok is számos fotózásra hívogató virágot és különleges növényt tartogatnak. Ha jól ráfókuszálunk, egy pár szál virág is úgy tűnhet majd, minta egy virágos mező közepén lennénk.

Mesebeli vízi világ

Az új profilképünk elkészítéséhez nem kell feltétlenül megvárnunk a következő külföldi nyaralásunkat sem. Itthon is vannak különleges helyek, amelyek más országok hangulatát idézik. Ilyen például a bokodi lebegő falu. A tóra épült falu színes kis házai között sétálva egy apró norvég halászfaluban érezhetjük magunkat.

Bohém hangulat, különleges tárgyak

Nem csak ebben a listában, de Budapest leghangulatosabb utcái között is biztosan dobogós helyen végezne a Gül baba utca. A girbegurba macskaköves utca a város legmeredekebbjei között van, és vitathatatlan, hogy málló romantikájában van valami hívogató. Egy itt készült szelfi garantáltan mindenkit elvarázsol majd. A macskakő szerelmeseinek azonban már nem kell a város utcáit róni, hogy találkozzanak ezzel a ma ismét trendi anyaggal, akár egy Kazinczy utcai divatkocsma pultján is találkozhatnak vele. Irány a belvárosi forgatag!

Unikornisálom

A Szelfimúzeumban annyira tobzódhatunk a sok háttér és téma között, hogy szükségünk lehet egy plusz micro SD kártyára. Fotózkodhatunk egy unikornison vagy a medence fenekén ülve, mit több, akár egy eperhintáról is lógatjuk a lábunkat. Az itt lőtt fotók bármelyikével garantáltan ki fogunk tűnni a tömegből.

A jó szelfihez mobil kiegészítők is kellenek

Bátran próbáljunk ki több hátteret, variáljuk a színeket és a látószögeket. Ha extrább beállításokkal és helyszínekkel próbálkozunk, jól jöhetnek a mobil kiegészítők: vaku helyett használjunk mobilra rögzíthető led lámpát, de egy törésgátló üvegfólia és egy szelfibot is garantáltan kelleni fog. Legalább ennyire elengedhetetlen valamilyen különleges ruhadarab is, hiszen a fókusz végső soron rajtunk lesz. Bár ez elsőre sok előkészületnek tűnik, de a szükséges kellékeket akár pár kattintással egyetlen helyről is beszerezhetjük, például az online piactereken. Ezek között is érdemes körültekintően válogatni, mert van már olyan szolgáltató, többek között a Vatera, aki a pénzünket is visszafizeti, ha elégedetlenek vagyunk a nála vásárolt termékkel.