A környezetszennyezésre figyelmeztet az arcmaszkokból készült kanapé

2021. március 08.
A koronavírussal az arcmaszkok életünk mindennapos részeivé váltak, azonban nem mindegy, hogy fenntartható módon védekezünk-e a járvány ellen. Tobia Zambotti dizájner erre a problémára hívja fel a figyelmet couch-19 névre keresztelt konceptuális műalkotásával.

Az eldobható arcmaszkok környezetszennyező hatását mutatja meg Tobia Zambotti dizájner különleges kanapéja. A couch-19 névre keresztelt műalkotást úgy alakították ki, hogy formájában egy jéghegyre hasonlítson, ezzel is utalva a környezetszennyzés végzetes következményeire. Az átlátszó műanyag huzatba tömött maszkok látványosan mutatják meg, mekkora szeméthalom lesz a már nem használt védőfelszerelésekből.

couch-19-arcmaszk-kanape-tobia-zambotti

Az eldobható orvosi maszkok azért is különösen problémásak ebből a szempontból, mert speciális hulladékként nem újrahasznosíthatóak a konvencionális módokon, ráadásul a világjárvány ideje alatt rengeteg eldobott maszkot látni az utcákon, vagy akár a természetben is.

couch-19-arcmaszk-kanape-tobia-zambotti

Miközben a koronavírus elleni védekezésben valóban kulcsszerepe van az orrot és a szájat eltakaró maszkoknak, egyáltalán nem mindegy, hogy milyet választunk – érdemesebb lehet inkább a tartós használatra tervezett, mosható darabok mellett dönteni.

couch-19-arcmaszk-kanape-tobia-zambotti

Forrás: DesignBoom

Olvass tovább!