Környezetbarát verzióban tér vissza a Monopoly

2021. március 29.
Az új, kizöldült Monopolyban nemcsak a törekvéseink váltak környezetbaráttá, de maga a játék is, ami teljes mértékben újrahasznosított és etikus anyagokból készült.

A kapzsiság és kizsákmányolás kultúráját generációk óta a legszórakoztatóbb módon átadó társasjáték látszólag igyekszik lépést tartani a változó időkkel, ezért most egy Go Green verzióval szeretnék bevezetni a környezettudatosságot a játékba. A Monopoly új kiadása nemcsak azért különleges, mert a saját érdekeink mellett a bolygónkat is figyelembe kell venni, de azért is, mert már maga a játék is teljesen környezetbarát alapanyagokból készült – a figurákat növényi alapú műanyagból, a kockákat és házikókat etikus erdészetből származó fából, a táblát és a játékpénzt pedig újrahasznosított papírból készítették.

monopoly-go-green-kornyezettudatos-tarsasjatek

Miközben az alapszabályok nem változtak, a játék igyekszik tenni a környezettudatos szemléletformálásért: a játék során invesztálhatunk megújuló energiaforrásokba, vasút helyett pedig bicikliút-hálózatot építhetünk. Persze továbbra is kérdés, hogy mennyire képes a környezetvédelemről és a bolygónk védelméről tanítani egy olyan struktúra, ami még mindig a kapitalizmus legkegyetlenebb arcát mutatja.

monopoly-go-green-kornyezettudatos-tarsasjatek

Forrás: MentalFloss

Olvass tovább!