Luxushotel lett a párizsi postából

2022. január 03.
A Louvre közelében álló egykori postán kilenc évig dolgoztak, hogy kialakítsák a fényűző luxusszállót.

Laurent Taïeb irányítása alatt befejeződött a Louvre mellett álló egykori posta átalakítása, így az épületben ma már a Hôtel Madame Rêve luxusszálló várja vendégeit. Az eredetileg 1888-ban épült posta Franciaország legnagyobb postai épülete volt, és alig öt perc sétára található a Louvre-tól.

Az idén októberben megnyílt szálló 82 szobát és lakosztályt kínál a látogatóknak, továbbá két étterem és egy zöld tetőterasz is helyet kapott benne. Az épület fennmaradó részében egyébként üzletek, postai iroda, rendőrség és egy bölcsőde működik.

A szálló kialakításakor a régimódi luxus esztétikáját tartották szem előtt – jó üzleti érzékkel olyan stílust választottak, amit valószínűleg rengeteg turista kifejezetten Párizshoz kapcsol. Az aranyban úszó enteriőröket aranybarnán kavargó márvány egészíti ki, az enteriőröket pedig egyedi tervezésű bútorok és helyi művészek alkotásai díszítik.

A szobák melegségét sötét színű fával hangsúlyozzák, ami parkettaként, a bútorokban és még a falakon is megjelenik. Ezekben a terekben kicsit modernebb, visszafogottabb hangulatot alakítottak ki mid-century székekkel és minimalista dekorációval, míg a közös helyiségekben ömlik a csilláros, aranykeretes francia ragyogás.

Forrás: Dezeen

Olvass tovább!