Ez a legnépszerűbb szín az Instagramon

2022. december 17.
Épp a falak átfestésén gondolkodsz? Akkor neked is jól fog jönni az az információ, hogy mely festékszín a legnépszerűbb mostanság.

A közösségi média továbbra is uralja a lakástrendeket, hiszen rengetegen találnak itt tervezési ihletet, miközben görgetik a hírfolyamukat.

Az Alan Boswell Landlord Building Insurance szakemberei beleásták magukat a témába, átfésülték az Instagram hashtagjeit azért, hogy megtalálják 2022 top árnyalatait, vagyis meghatározzák a kedvenc színeket. A listát az angol Farrow & Ball festékgyártó cég uralja, ami arról híres, hogy szokatlan nevet ad a termékeinek.

A lista élén az 54 300 Instagram-hashtaggel bíró Hágai Kék található, amit a készítők „drámai, mégis elegáns árnyalatnak” tartanak, amely „egy csipetnyi kifinomultságot kölcsönöz a környezetnek, és melegséget a térnek, ha semleges színekkel, például krémmel vagy bézzsel párosítják”.

A második helyen 34 100 hashtaggel a Green Smoke áll, egy kékes árnyalatú zöld, amely a kutatók szerint remekül mutat szinte bármilyen más színnel, de különösen egy-két arannyal.

A harmadik helyen több mint 26 800 hashtaggel a mély, tintás árnyalatú Stiffkey Blue-t látjuk, amely hideg szürkével éppoly modernnek tűnik, mint a diszkó ihletésű metálokkal.

Az első ötöst két szürke árnyalat zárja: Laura Ashley és a Dove Grey több mint 26 000 hashtaggel és a Zoffany Paris Grey árnyalata – amely már több éve uralja az Instagramot – 24 000 hashtaggel. Ezek a gyengéd, semleges színek bizonyítják, hogy a szürke még mindig trend a dizájnban, és várhatóan az marad 2023-ban is.

Íme a teljes lista:

  1. Hágai ​​kék” – Farrow & Ball
  2. Zöld füst” – Farrow & Ball
  3. Stiffkey Blue” – Farrow & Ball
  4. Dove Grey” – Laura Ashley
  5. Paris Grey” – Zoffany
  6. Cornforth White” – Farrow & Ball
  7. Sulking Room Pink” – Farrow & Ball
  8. Francia szürke” – Little Greene
  9. Inchyra Blue” – Farrow & Ball
  10. Skimming Stone” – Farrow & Ball

Forrás: Appartementtherapy, Fotó: Getty Images

Olvass tovább!