Rózsaszín ételekkel a mellrák ellen

2017. október 05.
A mellrák-ellenes hónap jegyében különleges kampányt indít a miskolctapolcaiAvalon Park olasz étterme, az Avalon Ristorante.

Október a nemzetközi mellrák elleni küzdelem hónapja. Ennek okán különböző kezdeményezések indultak Miskolc városában is, hogy felhívják a figyelmet a betegségre és annak megelőzésére. A Mellrákinfó Egyesület a mellrákkal küzdő nők segítésére jött létre. A Budapesten megalapult szervezet több vidéki csoportot is létrehozott, hogy ne csak a fővárosban élőket támogassák, hanem az ország több pontján is segítséget tudjanak nyújtani. Az egyesület borsodi csoportja a miskolci Herman Ottó Múzeumban megtekinthető fotókiállítás mellett Pink Gasztrokampányt indított, adománygyűjtési céllal. A kezdeményezéshez csatlakozott miskolci vendéglátóhelyek úgynevezett pink ételekkel, italokkal és desszertekkel bővítik kínálatukat október 1. és október 31. között. Az egészséges finomságok megvásárlásából befolyt összeg a Mellrákinfó-Borsodhoz kerül.

A kezdeményezéshez csatlakozott az Avalon Park étterme, az Avalon Ristorante is, ahol a kampány időszakában, azaz októberben szintén kaphatók pink ételek. Az érdeklődők a különleges főétel és desszert mellett bíztató üzenetekkel díszített kis sütemények közül is választhatnak. A rózsaszín menüt a Ristorante séfjei, Szepesi Gábor kreatív chef és Albók Gyula executive chef úgy álmodták meg, hogy azok kizárólag jótékony hatású alapanyagok felhasználásával készüljenek. Ilyen hozzávalók például a sárgarépa, az áfonya és a cékla, amelyek csökkentik a mellrák kockázatát, vagy a chia mag és a pitaja, amelyek bizonyítottan számtalan pozitív élettani hatást gyakorolnak a szervezetre. A főételek és a desszertek árának 20%-át, a kis sütemények árának pedig 100%-át ajánlja fel az étterem az egyesület számára.

Érdemes tehát ellátogatni az Avalon Ristoranteba, ahol most a különleges ételek elfogyasztásával egy jó ügyet is szolgálhatunk.