Rózsaszín kupolákkal a mellrák ellen

2017. szeptember 30.
Különleges képeslap sorozatot adott ki az Egészség Hídja Összefogás a mellrák elleni küzdelem jegyében. A képeslapokon ismert magyarországi épületeket láthatunk egy kis csavarral: a kupolák a mellrák elleni összefogás hagyományos színében, rózsaszínben pompáznak.

Az Egészség Hídja Összefogás gondozásában jelent meg az a 6 képeslapból álló sorozat, melyen híres magyar épületek láthatók rózsaszín kupolával. A Szent István Bazilika, a Dohány utcai Zsinagóga, a Budai Vár, a Fővárosi Állat- és Növénykert Elefántháza, az Esztergomi Bazilika és az Egri Főszékesegyház átszínezett kupolái a mellrák időben történő felfedezésének fontosságára hívják fel a figyelmet.

„A képeslapokon olvasható felirat – ’A lényeg, hogy észrevedd!’ – első olvasásra pusztán a valóban feltűnő, rózsaszín kupolákról szól, azonban a rózsaszín szalag a mondat végén rávilágít az üzenet valódi jelentésére, a mellrák időben történő felismerésének fontosságára” – mondta Jó Marianna, az Egészség Hídja Összefogás vezetője.

A kampány részeként 5 épületről igazán lenyűgöző élményt nyújtó rövid drónvideók is készültek: Vivaldi zenéjét hallgatva közelíthetünk madártávlatból a teljesen élethűen átszínezett rózsaszín kupolákhoz. A videók az egeszseghid.hu honlapon elérhetőek.

A képeslap sorozat egyben az Egészség Hídja Összefogás immár hagyományos mellrák ellenes Lánchídi Sétáját is felvezeti, mely idén 2017. október 1-jén, 18:30-kor indul a pesti hídfőtől. Az idei rendezvény a tavalyi nagy sikerű „Mire várunk? Ébresztő!” folytatásaként a „Mire várunk még mindig?” címet viseli. Idén először közösen kampányol az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen és a MentsManust! – Movember Magyarország, így a séta alkalmával a Lánchíd ezúttal nemcsak rózsaszín, hanem kék színnel is ki lesz világítva.