Kedvenc helyünk a héten: Les Cadeaux de Flore

2018. december 12.
Lenyűgözően merész, szofisztikált, egyedi vagy éppenséggel szupertrendi? Egy biztos, valamitől különleges és különlegesen jó, azaz igazi Marie Claire kedvenc. Sorozatunkban jellegzetes és izgalmas helyeket mutat be nektek kolléganőnk, Bodnár Zsófia.

Már kislányként is rég karácsonyi lázban égtem ilyenkor. Apukám minden decemberben elvitt a Diótörőre, és több száz gyerekkel a lépcsőn ülve figyeltük elvarázsolva az előadást, majd otthon videokazettán még jó párszor újra pörgettem a Barbie-es mesefilm változatát. Szóval nálunk sem volt karácsony Diótörő nélkül, és így van ezzel Tóth Flóra Emese, a Les Cadeaux de Flore ajándékbolt megálmodója is. Flóra idén decemberben megnyitotta varázslatos üzletét, ahol exkluzív kézműves finomságokat rejtő Diótörő csomagokat vásárolhatunk fanatikus szeretteinknek.

Ebben az évben különösen aktuális az Egérkirály és Diótörő meséje, a matinék mellett moziban is élvezhetjük Disney által újragondolt történetet, és alig van olyan bevásárlóközpont, ahol ne találkoznánk a hatalmas, pirosra festett figurával. A Les Cadeaux de Flore-ban most karácsonykor pedig kizárólag övé a főszerep.

A Hattyú utcán sétálva találtunk rá Párizs elegáns confiserie-jeit idéző üzletre, amely épp a múlt héten nyitott, és teljes pompájában várja a klasszikus karácsony és nem utolsó sorban Franciaország szerelmeseit. Flóra neve a Café Flore Matin et Soir kapcsán sokaknak ismerősen csenghet – amely felújítás miatt tavaszig szünetel – , két házszámmal arrébb most megnyitotta saját ajándékboltját is (egyébként a francia elnevezés fordítása éppen Flore ajándékai), ahol a dobozba kerülő finomságokat továbbra is Manger Alexandra, a kávézó cukrásza készíti.

Belépve az üzletbe tényleg Franciaországba érkeztünk, ami nem véletlen, Tóth Barbara látványtervező határozott elképzelése volt. Kedvenc helyük, a Ladureé és Marie Antoinette stílusa inspirálta őket, így a mennyezeti freskó mellett az ablakon kinézve például rögtön a hófödte Versailles-i kastély kertjében találjuk magunkat.

A Barbi és Flóra által tervezett dobozokban találunk piemonti mogyorót, kandírozott narancsot, habcsókot, mézeskalácsot és egy karácsonyfára is akasztható diótörő figurát is, a kedvencem mégis a helyben készített isteni sós karamella!

Tartósítószert nem használnak, mégsem kell félnünk, hogy a csomag szavatossága lejár karácsonyig, mivel a lányok kifejezetten olyan édességeket álmodtak meg, melyek még hónapokig frissek maradnak.

7 fotó megtekintése

További képeinkért kattints a galériára!

Kiknek ajánljuk: természetesen a Diótörő nagy szerelmeseinek, akik hajlamosak hinni a karácsonyi csodában.

Mikor: keddtől péntekig 10.00-tól 19.00-ig, szombaton 16.00 óráig várnak minket, előrendelésre vagy nyitvatartáson kívüli időpont-foglalásra a Facebook-oldalukon tudunk jelentkezni.

Árfekvés: négyféle Diótörő csomag közül választhatunk a doboz tartalmától függően, 6490 Ft-tól. Kattints ide a részletekért.

Marie Claire plusz: hogy az üzletben ismét gyereknek érezhetjük magunkat, és ezt az érzést haza is vihetjük magunkkal.

Szöveg és fotók: Bodnár Zsófi