Misztikus várakozással teltek a Société Budapest megnyitása előtti hónapok, decemberben azonban végre lehullt a lepel, és megszületett Budapest legújabb inspirációs tere. A Sas utca 15. alatt Gerster Károly tervei alapján épült ház az évek során számtalan átalakításon ment keresztül, a nagypolgári eleganciára viszont változatlanul erős hangsúlyt fektettek.
Kifinomult enteriőrelemek, gondosan megtervezett hangulatvilágítás és ehhez passzoló zene fogadja a Societé vendégeit, ahová jelenleg nagyszabású rendezvényekre, kerekasztalbeszélgetésekre és a ház utcafrontra néző, decens éttermébe érkezhetünk.
A konyhát Krasznai Norbert séf vezeti, akivel tavaly a Hold utcai piacon már találkoztunk. Pop-up jelleggel itt mutatta be először terveit, ma pedig már a Société Bistro falai között alkot nemzetközi színvonalon, regionális alapanyagokat előtérbe helyezve. A tálalás, minőség és mennyiség kombinációjaként a fine-dining és a bisztrókonyha fúziója jellemző a konyhára, melynek ár-érték aránya is meglepően jó.
Látogatásunkkor a nagy sikerre való tekintettel még a DiningCity Országos Étterem Hét étlapja is elérhető volt, így összevetve a heti ajánlattal innen is, onnan is válogattunk a repertoárból.
Az utóbbi menüsor egyébként hetente változik, míg az À la carte szezonálisan, a friss alapanyagokat feltétlenül szem előtt tartva.
A háromfogásos ebédünk paradicsom consomméból kagylóval és édesköménnyel, valamint prosciuttós, joghurtos zöldborsó veloutéval indult, melyet vérnaranccsal és paszternákkal körített tőkehal és tárkonyos csirke supreme sütőtökkel követett. A zöldségek frissessége és az ízek különleges harmóniája adta számunkra leginkább a pluszt, ami miatt a Sociétét választanánk a napi ebédünk helyszínének.
Persze a desszert mellett sem mehetünk el szó nélkül, az Étterem Hétről méltán népszerű málnás étcsokoládégombóc tálalása éppúgy felér egy művészeti alkotással, mint a kókuszos, mangós fehércsokoládé-költemény.
Nem csak a bistro konyhája vált sok környéken dolgozó azonnali törzshelyévé, a Nagy Gatsby partyjait idéző bár részleg éppolyan sikeresnek bizonyult a nyitás óta: a múlt héten bekerültek az Év Top 3 Új Bárjai közé, Tüdős Máté Sparkling kategóriában lett magyar bajnok, Horváth Réka pedig Long drink kategóriában vitte az első helyet.
Ezek után gondolkodás nélkül Rékára bíztuk magunkat a koktélok terén. Ajánlására a ház egyik signature koktélját, a bébirépával díszített, citrusos-répás-vérnarancsos Rabbit Hole-t és az ötletes névre hallgató Peach Please-t kóstoltuk. Egyébként külön örültünk Rékának, hogy végre egy nőt is látni a keverőpoharaknál, a szakmában jellemzően férfi bartender kollégák mellett.
További képeinkért kattints a galériára!
Mikor: ebédidőben azért, mert az üvegablakokon innen úgy érzékeljük, mintha egy kicsit megállna a város, és mi is megpihenhetünk, miközben elmerülünk az ízek művészi világában. Este pedig a stílusos éjszakai életért érdemes benézni a barátokkal, a nem mindennapi koktélfelhozatal végig kóstolásáért.
NYITVATARTÁS
Kedd – Szombat: 12:00-0:00
(Konyhánk 22:00-kor zár)
Vasárnap – Hétfő: Zárva
Kiknek ajánljuk: honlapjukon az áll, hogy „a magaskulinária rajongóinak”, amit magunk se fogalmazhattunk volna meg jobban. Ezen kívük minden kozmopolitának, aki szívesen mozog a stílusos éjszakai nyüzsgés középpontjában.
Marie Claire plusz: a látványkonyha, amelyen keresztül már maga a tálalás fürkészése egy gasztronómiai élménnyel ér fel.
Árfekvés: a heti ajánlatuk nagyon jó árértékaránnyal még egy érv, amiért a Société a kedvenc helyünk a héten:
2 fogást 2450 Ft-ért, 3 fogás 3100 Ft-ért kérhetünk, amely keddtől péntekig 12.00-15.00 óráig elérhető.
Aktuális étlapjukért kattints ide.
Szöveg és fotók: Bodnár Zsófi