Megvan az új kedvenc helyünk a Gozsdu udvarban. Bemutatjuk a Jardín Bart, ahol azon sem kell meglepődni, ha italunk műzlivel tálalva tejesüvegben, vagy akár egy apró bevásárlókocsin érkezik.
A Vicky Barcelona szomszédságában alig két éve nyitotta meg, a zöld növényekkel valóban egy titkos kertre hasonlító helyét a Jardín Bar alapítója, akinek a TLV Eeatery és a Lisboa Pastry mellett még számtalan pesti vendéglátóhelyet köszönhetünk a Gozsdu udvar környékén. Amit már a TLV-ben is tapasztalhattunk, az az egységre, minőségre és autentikus ízvilágra való törekvés, legyen szó az art deco pult díszítőelemeitől kezdve az eredeti importalapanyagokon át egészen a stílusos zeneválasztásig.
A Jardínban ezúttal Czirják Mátyás vendégei voltunk, Ariel Leitzgold világhírű bartender tanítványánál, aki nemcsak Executive barmanager, de a vadonatúj Dzsungel könyve (Jungle Book) itallap kreatív ötletgazdája is. Az itallap valóban olyan, akár egy ízléses kötet, tartalomjegyzékkel, fényképekkel és részletes, mégis misztikus leírással.
Matyi egy teljes menüsorral készült a számunkra, melynek struktúrája – akárcsak egy többfogásos vacsora – ízvilágban is az előétel-desszert tematikát követte.
Kedvencével, a Kung-Fu Pandával indult a gasztronómiai kalandunk, amely ideális választás azoknak, akik a gyümölcsösebb, lágyabb ízeket szeretik. A kontraszt egy apró bevásárlókocsiban gurult az asztalunkra, egy paradicsomos gin alapú, fűszeres de komplex ízvilágot képviselve, egy újragondolt Bloody Mary. Leginkább mégis a popcorn csalt mosolyt az arcunkra, ami egy valódi, nagy adag pattogatott kukorica, csupán egy szívószál sejteti a benne rejlő meglepetést.
További képeinkért kattints a galériára!
A Rainbow unicorn nevű kreáció, unicornis úszógumiban érkező gyümölcsös finomságban az ehető csillámporon már meg sem lepődtünk, és az egészről a Balaton Sound tökéletes instalányainak nyári fotói jutottak eszünkbe.
Matyi tervei talán éppen azért annyira meghökkentők, mint amennyire ötletesek, mivel maga is folyamatosan a saját határait feszegeti. Elárulta, hogy egy új ital kifejlesztésekor olyan alapanyagokból próbál kísérletezni, amelyeket saját maga egyébként nem szívesen fogyaszt önszántából. A tej kapcsán így született például a Cereal Killer, ami valóban egy tál műzlinek felel meg, azzal a csavarral, hogy a tej helyett magát a krémes koktélt önthetjük a mini csokiskekszekre.
A kóstoló végére már szinte el is felejtettük, hogy koktélbárban vagyunk, mivel a hagyományos Y pohárformától teljesen elrugaszkodva utolsó italunk egy bögrében érkezett, méghozzá tejszínhabbal és csokis keksszel tálalva. A Cookie Monster, egy Mozart csoki likőrös – kávés édesség, ám akárcsak a Cereal Killernél, itt is óvatosságra intenek a bartenderek, hiszen amilyen édes és finom, éppen olyan alattomos is.
Akár bent, a zöld növények között, akár a nyüzsgő teraszon foglalunk helyet, a Jardín Barban valódi élményt nyújt koktélozni. Ha az italok mellé tálalt díszítést inkább nem lenne szívünk elfogyasztani, a Vicky Barcelonából akár isteni aperitiveket is rendelhetünk.
Kiknek ajánljuk: azoknak, akik elég bátrak kipróbálni valami teljesen újat, és az egyszerű koktélozás élményénél valami többre vágynak.
Mikor: keddtől vasárnapig 18.00 órakkor nyitnak, hétköznap hajnali 1-ig, hétvégén viszont hajnali 2-ig érkezhetünk. 20.00-ig még jó eséllyel asztalt is kapunk.
Marie Claire plusz: nehéz lenne egyet kiemelni, de a fogyasztói társadalmat tükröző bevásárlókocsi koncepcióval belopták magukat a szívünkbe!
Árfekvés: az italok alapanyagoktól függően 2500-4000 Ft között mozognak.