3 isteni prosecco-koktél az ünnepi menühöz

2018. december 25.
Menőbb, mint a pezsgő, könnyedebb, mint a bor, és egy rakás szuper italt keverhetünk belőle. A prosecco tökéletes alapanyag lehet a karácsonyi menü kíséréséhez, szerencsére van hozzá néhány jó ötletünk is!

Forralt bor vagy tojáslikőr helyett jó ötlet lehet idén néhány különleges koktéllal feldobni az ünnepi menüt! Mutatunk néhány csodás receptet, melyeknek a prosecco a sztárja!


Fotó: Unsplash.com

Vörösáfonyás varázslat

  • 350 gramm vörösáfonya
  • 3/4 csésze mész
  • 3/4 csésze víz
  • 1 üveg Prosecco

Egy közepes serpenyőben forralljuk össze az áfonyát, a mézet és a vizet. Addig főzzük, amíg az áfonyák teljesen pépesre olvadnak, majd hagyjuk kihűlni a keveréket.

Az áfonyát szűrjük át egy finom szűrőn, passzírozzuk át a szirupot, de a gyümölcs héja már ne kerüljön bele! 6 pezsgőspoharat töltsünk meg 2-2 evőkanál áfonyasziruppal és öntsük fel őket proseccóval!

Fügés és fűszeres

  • 6 darab friss füge kockákra vágva
  • 1 kisebb, érett szilva felkockázva
  • 0,5 dl bodzaszörp
  • 1 citrom leve
  • 2-3 evőkanál méz (ízlés szerint)
  • 1 evőkanál friss kakukkfű (plusz még egy kevés a tálaláshoz)
  • prosecco

A fügét, a szilvát, a bodzaszörpöt, a citromlevet, a mézet és a kakukkfüvet coctail shakerben zúzzuk össze. A fügét és a szilvát néha külön nyomkodjuk meg egy kicsit, hogy kieresszék a levüket. Adjunk hozzá jeget és erőteljesen rázzuk össze, míg teljesen pépesre zúzódnak a gyümölcsök.

A jeges keveréket töltsük poharakba és öntsük fel őket proseccóval!

Barackos-kókuszos puncs

  • 2 kanál kókusz sorbet
  • 4 kimagozott és felvágott sárgabarack
  • 1 és 1/2 csésze víz
  • 3,5 dl prosecco
  • 1/2 csésze cukor
  • egy csipet só

A sárgabarack püréhez egy serpenyőben felforraljuk a barackokat a vízzel, a cukorral és egy csipet sóval. Ha már teljesen puhák a barackok, megvárjuk, míg kihűl a keverék és robotgéppel tovább pépesítjük.

Tegyünk két pohárba 2-2 evőkanál sárgabarackpürét, 1-1 kanál kókusz sorbet-t, majd öntsük fel proseccóval!