Korianderes tofukrém, a mennyei mártogatós

2019. június 13. |

Tudtátok, hogy a tofuból még isteni mártogatós is készülhet? Az alábbi receptben izgalmas ázsiai hozzávalók teszik ízbombává a népszerű növényi alapanyagot.

Valljuk be, a tofu önmagában még nem egy ízbomba, viszont remekül ízesíthető és kombinálható más alapanyagokkal. És a legjobb, ami történhet vele, ha egzotikus ázsiai finomságokkal társul, például korianderrel és mentával! A koriander ugyan köztudottan megosztó fűszernövény, amit elvileg csak imádni vagy gyűlölni lehet, ebben a krémben talán azok is megbarátkoznak vele, akik eddig nem rajongtak érte.

Hozzávalók:

  • 1 csokor korianderzöld
  • 3 szál menta
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál lime-lé
  • 400 g selyemtofu
  • 6 evőkanál napraforgóolaj
  • só, bors, csilipor

Elkészítés:

1. Mossuk meg a korianderzöldet és a mentát. Alaposan rázzuk szárazra, majd a leveleket lecsippentve aprítsuk durvára. Tisztítsuk meg a fokhagymát, és szintén aprítsuk durvára. Tegyünk mindent egy magasabb falú mixeredénybe, majd adjuk hozzá a lime-lét és a tofut.

2. Öntsük bele az olajat, majd kezdjük egy botmixerrel kis sebességen pürésíteni. Mozgassuk a botmixert óvatosan fel-le, hogy minél habosabb, sűrűbb állagú krémet kapjunk. Ízesítsük sóval, borssal, valamint 2-3 késhegynyi csiliporral.

További receptekért keresd a Smörgas – Finomságok a deszkán receptkönyvet!

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró

Tapasokkal és mediterrán Gasztroheggyel indul az ősz balaton

Tapasokkal és mediterrán Gasztroheggyel indul az ősz

Diós kecskesajttal töltött csirke szőlővel sütve csirke

Diós kecskesajttal töltött csirke szőlővel sütve