Buda kétségtelenül legfranciásabb helye megújult étlappal és csapattagokkal ismét megnyitotta kapuit a Hattyú utcában. Eláruljuk, miért érdemes újra ellátogatni a Café Flore-ba akár egy vasárnapi brunchra, vagy éppen egy pezsgős csigavacsorára.
Egy apró, zöld teraszos oázisként bújik meg a Hattyú és Batthyány utca elágazásánál levő kis téren a város legfranciásabb kávézója. Tóth Flóra Emese, a kávézó megálmodója, ha akarná se tudná tagadni, hogy minden inspirációja kedvenc városából, Párizsból érkezett. Szerette volna, ha Budapesten is lenne egy hely, ahová a Café de Flore-hoz hasonlóan eljárnak az emberek, és akár egy eszpresszóra, akár egy hosszabb brunchra, de megtapasztalnák az életérzést, amiért ő maga szerelembe esett a városba.
A 2016-os nyitás után Flóra 2018 decemberében, a szomszédos házban megnyitotta édesség és ajándékboltját, a Les Cadeaux de Flore-t, ahol karácsonykor mi is meglátogattuk. Az ajándékbolt nyitás miatt a kávézó sajnos hosszabb téli szünetet tartott. Idén júliusban azonban, a gasztronómiában már jártas Királyi-Papp Nóra megtartva Flóra eredeti koncepcióját, kiegészítve azt saját ötleteivel újranyitotta a Hattyú utcai kis oázist. Nóri a hely lelkeként felügyel mindent a menütől, a vendégek kiszolgálásáig, Flóra pedig a szomszédos édességműhelyben készíti a kávézó süteményeit és természetesen gyakran jön látogatóba első szerelem gyermekéhez.
Míg Flóra Pierre Hermé és Alain Ducasse receptjeit gondolja újra, Nóra a kávézó konyháján naponta változó menüvel készül és klasszikus francia fogásokon gondolkodik. Így készült el legújabb étlapjuk is, melyen a különböző tojásos reggeliktől kezdve tésztákból és sajtkülönlegességekből is találunk ínyencségeket. Bruncholni egyébként is egész nap érkezhetünk, ami különösen jó hír egy kényelmes, későn-kelős vasárnap délután. A francia kultúra jegyében napszaktól függetlenül javasolni fognak egy pohár Antech Limoux Tradition Brut-t a menőnk mellé.
Mi éppen vacsorára érkeztünk és teljes mértékben Nórára és Flórára bíztuk magunkat az ételek terén. A kedvencünk a cserépben sült camambert lett, de bármikor be tudnánk ugrani Nóra házi quiche-jére, ahogy a francia hagymás tésztája is említésre méltó, az egyszerű nagyszerűség jegyében. Könnyed, mégis tartalmas és finom ételek, melyek után még szívesen fogadtuk a meglepetés desszerteket.
További képekért kattints a galériára!
Flóra minden süteményből készült nekünk kóstolóval, és ugyan nehéz csak egyet kiemelni közülük, leginkább a citrom tartot szerettük. A felhozatal naponta változik, de a népszerű karamellás croissantból, tejes clafoutis-ból és csokitortából nagy eséllyel találunk majd a vitrinben.
Nem is kell ennél több boldogsághormon egy napra.
Kiknek ajánljuk: későn kelőknek délutáni reggelizékekhez, a legklasszikussabb értelemben vett romantikus randevúkhoz és barátnős találkozókhoz, nem utolsó sorban a francia főváros szerelmeseinek.
Marie Claire plusz: lebomló, virágmintás szívószálaikkal azonnal levettek minket a lábunkról.
Árfekvés: a reggelik és a napi ebédmenü 1200 Ft-tól, míg a sütemények 690 Ft-tól-ig kérhetők.
Mikor: szerintünk naplementében verhetetlenül romantikus.
nyitvatartás: keddtől szombatig 9.00-21.00 óráig, vasárnap 11.00-15.00-ig érkezhetünk.