Karcsúsító ételek a strandszezon előtt: almatorta

2020. május 24.
Karantén idején az evés sokunk legfőbb szenvedélyévé, az ételek elkészítése pedig kreativitásunk kiélésének egyik eszközévé vált. Nem csoda, ha néhány felesleges kiló felcsúszott ránk az elmúlt hetekben, amelyektől még a nyári szezon beköszönte előtt szeretnénk megszabadulni. A következő napokban egészséges, ízletes, ugyanakkor kalóriaszegény ételek receptjét osztjuk meg veletek, amelyek nemcsak karcsúsítanak, de jókedvre is derítenek. Ráadásul percek alatt elkészíthetőek. Megálmodójuk Zséli Szilvia, a FoRest For Life életmódház tanácsadója.

Lehet, hogy ismét megérdemelünk egy kis édességet, de csak szigorúan kalóriaszegény, egészséges változatban. Mint például ez a gyors és elronthatatlan almatorta.

Szilvi receptje:

Nálunk a családban ez a torta mindent visz. Bármikor jókedvre deríti a gyerekeket, nem lehet eleget készíteni belőle, hogy ne fogyjon el azonnal. Kamrarecept, ami azt jelenti, hogy csak olyan hozzávalókat tartalmaz, amelyek általában vannak otthon. A dió kihagyható belőle, vagy mandulával helyettesíthető, a lisztet pedig lecserélhetjük gluténmentes változatra, a cukrot alternatív édesítőszerrel pótolhatjuk.

Egy kiló almát hámozzunk meg, szeleteljük fel vékony darabokra, majd forgassuk meg citromlében, és tegyük félre. 125 g vajat és 85 g cukrot, vagy ennek megfelelő édesítőt, 3 tojást, 200 g lisztet, 1 csomag sütőport, egy csipet sót, egy citrom reszelt héját öntsük egy keverőtálba, és keverőgéppel keverjük ki.  Vajazzunk ki egy kapcsos, 26-os sütőformát, simítsuk bele a masszát, tegyük rá az almaszeleteket, szórjuk meg dióval, fahéjjal és 170-180 fokos sütőben süssük elő. 2 tojást 2 dl tejföllel, 75 g cukorral vagy édesítőszerrel, egy csepp sóval keverjünk össze, és öntsük rá a tortára. Tegyük vissza a sütőbe még 45-50 percre továbbsülni.

Szilviről és az életmódközpontjáról ITT olvashattok.

A korábbi recepteket ITT találjátok!