Biztos mindenki hallott már a szülei, nagyszülei szájából olyasmit, hogy „bezzeg a mi gyerekkorunkban nem lehetett készen szaloncukrot kapni…” Tény, hogy ma automatikusan a bolti szaloncukrok után nyúlunk, ha a karácsonyfa díszítésére kerül sor, pedig a házilag készítettet nem igazán tudja überelni egyik márka sem!
Rengetegféle szaloncukrot lehet kapni, és legalább ennyifélét lehet otthon is készíteni. Nálunk a kókuszos-marcipános a legkelendőbb, és – szerencsémre – ez az egyik legkönnyebben elkészíthető ízváltozat. Érdemes jó minőségű marcipánnal és magas kakaótartalmú étcsokoládéval dolgozni, és a csomagolásra egy kis extrafigyelmet szánni – így garantált lesz a siker. De van még néhány bennfentes tippem a tökéletes végeredményhez!
Hozzávalók:
- 250 g marcipán
- 100 g kókuszreszelék
- 150 g étcsokoládé
- néhány csepp Vénusz étolaj
- selyempapír és színes alufólia a csomagoláshoz
Elkészítés:
- A marcipánt apró darabokra tépkedem, hozzáöntöm a kókuszreszeléket, és alaposan összegyúrom.
- A kókuszos marcipánmasszát ujjnyi vastagságú téglalappá nyújtom, és feldarabolom. A kb. 1,5 kockacukor méretű darabokból olyan téglatesteket formázok, amelyeknek a felső sarkai lekerekítettek.
- Vízgőz felett vagy mikrohullámú sütőben felolvasztom az étcsokoládét, majd hozzáadok néhány csepp étolajat, ettől gyönyörű fényt kap a csokibevonat.
- Villa segítségével megmártom a pucér szaloncukrokat a csokoládéban, majd szilikonlapra helyezem őket. Ha teljesen megdermed rajtuk a csoki, lehet őket csomagolni.
- A selyempapírból téglalapokat, a színes alufóliából a téglalapok rövidebb oldalával megegyező méretű négyzeteket vágok.
- Az alufóliára ráhelyezem a selyempapírt, és beletekerek egy szaloncukrot. A végeit először csak ujjbeggyel nyomkodom össze, végül egy madzaggal szorosra húzom.
Nézd meg videónkat is!
Promóció