A Nem csak pite Instagram-oldal szerzője, Forgács Timi receptjével ezen a hétvégén is találkozhattok nálunk. Ha a kedvenc medvehagymás pogácsájának receptjét már elkészítettétek, és az isteni áfonyás túrókrémes pitét is megsütöttétek, akkor jöhet egy gyors és egyszerű tésztafogás?
Kéksajtos diós tészta
Hozzávalók (3-4 főre):
300 g durumtészta
500 ml főzőtejszín
250 g kéksajt
ízlés szerint (jó sok) parmezán
1 ek. olívaolaj
100 g dió
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só
ízlés szerint fehér bors
ízlés szerint chili
Elkészítése:
Olívaolajon lepirítjuk a diót, majd mehet bele a főzőtejszín, a penészes kéksajt és két gerezd fokhagyma kinyomva, majd a só, fehér bors és az elmaradhatatlan chili. Közben a tésztát kezdjük el főzni lobogó sós vízben, körülbelül 10 percig, hogy al dente legyen. A tálalásnál szórjuk meg bőven parmezánnal.
Jó étvágyat!
Fotó és szöveg: Forgács Timi (Nem csak pite)
Ha a Nem csak pite még több receptjére vagy kíváncsi, kattints IDE!
Az Instagramon pedig ITT követheted!